Eltitkolt külföldi vagyon? Kemény kérdést szegezett Orbánnak a parlamentben Vona Gábor

Nagy baj lenne, ha külföldön rejtegetne eltitkolt vagyont Orbán Viktor vagy a családja.

"Nyugtassa meg a magyar közvéleményt, hogy önnek, a családjának és legszűkebb környezetének nincsen külföldön eltitkolt vagyona, pénzügylete!" - szólította fel Vona a miniszterelnököt, egyben kérte, hogy Orbán az eddigiektől eltérően szedje össze magát és igyekezzen válaszolni a feltett kérdésre. Felszólalása elején emlékeztetett: elég kínos pillanat volt, mikor néhány hete nem volt hajlandó egyenesen válaszolni arra a kérdésre, hogy az előző rendszerben ügynök volt-e. 

Orbán nem bocsátkozott hosszas fejtegetésbe, "etekintetben nyugodtan aludhat" - válaszolta Vonának.

Vona viszontválaszában figyelmeztette Orbánt: a miniszterelnök azt hiszi, hogy sorosozással és simicskázással mindent a szőnyeg alá lehet söpörni. "Csicskázhat, sorosozhat, simicskázhat, de vegye észre, ez nem a felcsúti lelátó, itt nincs szotyola, az a dolga, hogy válaszoljon a kérdésekre!" Végül leszögezte: nem ő az, aki Soros támogatásával lett politikus, és nem őt tette háromszor miniszterelnökké Simicska Lajos. A Jobbik elnöke ismét feltette a külföldi eltitkolt vagyonra vonatkozó kérdést, ám Orbán válasz helyett kijelentette:

"szomorú sors, ha az embernek gazdája van és nem a maga ura, de a választásokat Magyarországon a szavazópolgárok döntik el. Lehet, hogy van, akit Soros György vagy Simicska Lajos mozgat, de a Fidesz egyik közé sem tartozik".