A kormány mégsem engedte el teljesen a kutak témáját

Adatszolgáltatást kérnek, 21 évre visszamenően.

Ezzel szemben a mai napon Heves megye minden jegyzője egy adatszolgáltatásra vonatkozó felhívást kapott a Heves Megyei Kormányhivataltól, amelyben legkésőbb holnap 11:00 óráig várják az általuk kért adatokat.

"Lázár János azt mondta, hogy visszavonják a jogszabályt, ugyanakkor a kormányt továbbra is szemlátomást izgatja a kutak témája. A mai napon a Heves megyei jegyzők kaptak egy levelet, amely szerint holnap 11-ig (!) átfogó adatszolgáltatás keretében kell nyilatkozniuk 21 (!) évre visszamenően a kutak létesítésére vonatkozó engedélyek számáról (beleértve az elutasított kérelmeket is) és más egyéb apróságokról. Kapkodás, rögtönzés, titkolózás. Sajnos minden területen ez jellemzi a kormány működését" - írja Sneider Tamás a Facebookon közzétett bejegyzésében.

Portálunk megtudta, hogy az észvesztő határidő betartását a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága kérte. Nehezen értelmezhető, hogy mi indokolja az egy napos teljesítést. Érdeklődéssel figyeljük a Belügyminisztérium közleményeit.