Búfelejtő: Demján Sándor borászatát is lepréseli Mészáros Lőrinc?

Magyarország egyik leggazdagabb üzletembere körül is köröznek a keselyűk.

A Mészáros-cégbirodalom egyik zászlóshajója, a Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft. most a Demján érdekeltségébe tartozó Badacsonyi Pincegazdaság Zrt. két ingatlanját kebelezte be.

A 24.hu úgy tudja: az üzlet érinthette a borászati cég jelentős, 100 hektárt is meghaladó összterületű szőlőültetvényét is, ám ezt a Badacsonyi Pincegazdaság egyértelműen cáfolta.

Már a balatoni kempingben is szerelheti a gázt Mészáros Lőrinc

A Konzum Nyrt., aminek 19,57 %-os részvénycsomagját február végén vásárolta fel a mindenhez értő magyar filozófus, gázszerelő, üzletember Mészáros Lőrinc, közleményt adott ki,miszerint a résztulajdonában álló BLT Group Zrt. felvásárolta a legnagyobb balatoni turisztikai vállalatot, a Balatontouristot. A Balatontourist 12 kempingben közel 5800 kempinghellyel, 550 bungalóval, 180 mobilházzal, 50 bérelhető lakókocsival és 44 bérelhető sátorral rendelkezik.

Fölöttébb gyanús viszont, hogy a két eladott ingatlan jellegéről üzleti titokra hivatkozva nem akart nyilatkozni a cég, mely a portál érdeklődésére elismerte:

náluk is fő probléma az ágazatra jellemző súlyos munkaerőhiány, ezért folyamatosan kénytelenek befektetőkkel tárgyalni.

Demján Sándor egyébként életkora miatt (az üzletember 74 éves) fokozatosan visszavonul az üzleti élettől, Orbán Viktorral való kapcsolata pedig az utóbbi években fokozatosan romlani kezdett:

2013-ban az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnökeként élesen bírálta a takarékszövetkezeti rendszer átszabásának tervét, ebbéli véleményét pedig tavaly egy Orbán születésnapjára időzített levélben meg is ismételte.

Valószínűleg ezekkel a lépésekkel az üzletember felkerült a kormányzat ellenségeinek listájára, Mészáros pedig most a megszorult borászati cégen keresztül készíti elő a leggazdagabb három magyar között bérelt hellyel rendelkező vállalkozónak szánt válaszcsapást.

Demján megint beszólt a kormánynak

Demján Sándor a VOSZ és a Liga Szakszervezetek által benyújtott népszavazási kezdeményezés részleteiről tartott keddi, budapesti sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a kereskedelmi értékesítés átlagosan ötször annyi hasznot hoz az államnak, mint az ipari termelés.Az ipar átlag 5 százalékos haszonnal dolgozik, a kereskedelemben a 27 százalékos áfa több ennél - jegyezte meg.