2017. 04. 13. 19:02

A Gyuri bácsi nem engedte? Már egyeztet az Orbán-kormány a CEU-val

A napokban több informális egyeztetés is zajlott a Fidesz vezetői között a CEU működését ellehetetlenítő törvény elfogadása után kialakult helyzetről - értesült a 24.hu. Ezzel véget érhet a Fidesz egy újabb álforradalma, vagy talán csak leszólt a tanítványának Gyuri bácsi?

Állítólag komoly viták zajlottak a nagyobbik kormánypártban, amiket akkor sikerült lezárni, amikor Orbán Viktor miniszterelnök is elfogadta, hogy tarthatatlan az egyetemmel szemben képviselt kormányálláspont. A 24.hu forrása szerint az szóba sem jött, hogy a törvényt visszavonnák, de Palkovics László, az Emmi oktatási államtitkára szerdán már ennek a politikai döntésnek megfelelően próbálta új mederbe terelni a CEU ügyét.

Emlékezetes, hogy Orbán Viktornak az oktatási intézménnyel szembeni hadjárata még Washington rosszallását is elnyerte, és úgy látszik, ahogy azt már annyi más esetben is Brüsszelben, van egy Orbán Viktor, aki Budapesten szembe száll az öregistennel is, és van egy, amelyik külföldön mindig kiegyezik a démonjaival.

Persze, ez most azoknak lehet kínos, akik elhitték, hogy a miniszterelnök döntései mögött bármilyen ideológia, vagy értékelvűség húzódik meg.