A legalja: a bukott román kormányfő magyarázta el Orbán Viktor politikájának lényegét

Egészen szürreális interjút adott a magyar közpénzen működő állami hírcsatornának Victor Ponta, megbukott szociáldemokrata román kormányfő. Mintha visszamentünk volna egy időgéppel a pártállami rendszerbe, amikor a népnek se joga, se lehetősége, sem pedig oka nem volt a döntésekbe való beleszólásra.

Az önmagával és lelkiismeretével viaskodó, a kínos ügyeket elhallgattatni igyekvő Orbán Viktor CEU-ellenes álforradalma elérte az eddigi mélypontját, csatasorba állította a korrupció- és plágiumügyekbe keveredett, magyarellenes döntéseiről is elhíresült Victor Pontát. A román politikus exkluzív interjút adott az M1-nek, amit csütörtök este sugárzott az állami hírtévé.

Ponta, miután megerősítette a gyanút, hogy őt is Soros buktatta meg (és nem szakadt rá a plafon), sokkal egyszerűben megmagyarázta a nézőknek, hogy miről is szól ez az egész cirkusz, mi is a gond a civilekkel (sokkal jobban sikerült neki, mint a Németh-Kósa párosnak valaha is).

"A politikát a politikusoknak kell csinálnia"

- jelentette ki, szerinte vannak olyan oktatási intézmények is (ahova valószínűsíthetően a CEU-t is sorolja), amelyek "az emberekbe való befektetéssel harcolnak a politikai vezetés ellen".

Az pedig nonszensz, hogy egy egyetem politizáljon, fogalmazott a román politikus. Ugyanakkor kifejtette azt is, mit is jelent szerinte politizálni: kívülről beleszólni a döntésekbe.

S "ha a civilszervezetek politizálni akarnak, akkor alakuljanak párttá", és induljanak el a választásokon, hátha megnyerik azt. Minden más esetben kuss! Majd a politikusok döntenek helyettünk, mi csak nézzük a tévét, és kevergessük a krumplilevest.

Nagyon kellene már végre egy rendszerváltás!

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. május 27. | 09:44
Újraaszfaltoztak és eltüntették a bódékat. Az épülethez nem nyúltak.
sss
2019. május 26. | 14:05
Az izraeli államelnök sokkot kapott.
sss
2019. május 26. | 13:46
Vizsgálják az üzleti kapcsolat fenntartásának értelmét a kínai telekommunikációs vállalattal.