Orbán Viktor Cippola szerepében: tovább hipnotizálja a táborát – sosem ébrednek fel az álmukból?

Nem lehet egyszerű Orbán Viktor táborában, már persze nem a Mészárosoknak.

Jellemző a kormányzás lelkületére, hogy Orbán Viktor már történelmi hőseinkhez, korábbi szabadságharcosainkhoz hasonlítja azt, hogy Rogán Antal Pasa parki szomszédjának cégeinél hirdeti: Állítsuk meg Brüsszelt! Ez azért már nem semmi szereptévesztés:

"De hát a magyarok története a szabadságharcok története. Soha nem fogadtuk el, és soha nem is fogjuk elfogadni, hogy mások döntsenek helyettünk arról, hogyan éljünk"

- közölte azzal kapcsolatban, hogy a magyarok nem akarják elfogadni, hogy kívülről beleszóljanak a dolgainkba. Itt deklaráltan Brüsszelre gondol, ahol a fideszes politikusok, köztük ő is, minden egyes EU-s döntést támogattak, és pontosan annyiszor élt vétóval Brüsszelben Orbán Viktor, mint Gyurcsány Ferenc.

Aztán ott van Soros György is (akinek a neve 13 alkalommal szerepel az interjúban. Egyébként ez egy izgalmas ivós-játék is lehet: kezdjük el nézni az adóforintjainkból fenntartott állami híradót, és ha elhangzik Soros György neve, mindenkinek kötelező innia!), aki egy befektetésével indította útnak ezt a kompániát. Biztos nehéz az önmeghasonulás - főleg ilyen sok alkalommal.

Már persze, ha elhisszük, hogy nem csak szimpla tematizálásról van szó, hogy ne arról beszéljünk, hogy szarér-húgyért dolgoznak a magyarok, hogy a magyar régiók Európa legszegényebb térségei között vannak.

S aki azt mondja, hogy ilyen helyzetben a CEU a legfontosabb, vagy egyáltalán számottevő téma, az biztosan nem nemzetben gondolkodik. Mert az országunkra jellemző kilátástalanság akkor is megmarad, ha bezárják azt az egyetemet, ahol Kovács Zoltán kormányszóvivő is tanult.

"Ma olyan időket élünk, amikor a nemzetközi politika hadszíntér. Az európai nemzetek függetlensége és szabadsága a tét. A hadszíntér középpontjában pedig a migráció áll. A Soros-egyetem, a nemzetközi lobbiszervezetek átláthatósága, a pénzügyi stabilitás mint mellékhadszínterek jelennek meg a mostani kampányfőpróbán".

S a legjobb az egészben, hogy ez sem igaz! Ugyanis - bár az Orbán-kormány nem támogatja - de jobbikos kezdeményezésre megindult az a nyolc európai ország által támogatott kezdeményezés, a bérunió, amelynek a célja, hogy a magyar ember is annyit keressen, mint nyugat-európai társai.

Hogy ne legyen kivándorlás.

Hogy a magyar gyermekek itthon szülessenek meg.

Hogy a leendő magyar miniszterelnök helyett valaki végre képviselje a nemzet ügyét Brüsszelben.