A választásokra elfogy az LMP

Schiffer nélkül nem megy

"Csak akkor még azt gondoltam, hogy van két világos út. Vagy piszkosul megerősödünk, vezető ellenzéki párt leszünk és akkor úgyis jönnek majd nálam sokkal alkalmasabbak, vagy tönkremegy az egész, és azért nem lesz értelme maradnom."

- mondta a képviselő.

A kilépés arra utalhat, hogy a második út lesz a nyerő, ami annyira nem nyerő, hiszen az LMP-t mostanában már több közvéleménykutató is a bejutási küszöb alá mérte. Igaz Sallai R. Benedek a Gazdasági Bizottság múlt heti ülésén még azzal viccelődött, hogy a Jobbiknak csak egy hangyányival nagyobb esélye van 2018-tól a kormányzásra, mint nekik, úgy tűnik nagyon is komolyan gondolja, hogy az LMP csillaga leáldozóban van.

A kormányról az a véleménye, hogy amíg lehet, lopják az EU-s pénzeket, majd ha már elapad a forrás, onnantól lehet rá esély, hogy nem ragaszkodnak tovább a hatalomhoz, ekkor

"a politikai hatalmat átváltják gazdasági hatalomra, és aztán ez később bármikor visszaváltható lesz politikaira."

Az LMP-s képviselő meggyőződése, hogy a Fideszt leváltani csak a protest szavazatokkal lehet. Annak az esélye azonban, hogy a Jobbik és az MSZP együttműködjön a választásokon nulla. Így a választókra hárul, hogy kidobják-e a szavazatukat és mindenáron az általuk favorizált párthoz ragaszkodnak, vagy lesz annyira rendszerváltó hangulat, hogy, ahogy az időközi választásokon is tették, átszavazzanak az erősebb ellenzéki erőre.