Összeszóalakozott két vietnami férfi, egyikük nem élte túl

A rendőrség befejezte a nyomozást, az elkövetőt hamarosan bíróság elé állíthatják.

A 38 éves férfi a kórházban belehalt sérüléseibe. A budapesti nyomozók befejezték a nyomozást és vádemelési javaslattal küldték tovább az iratokat az illetékes ügyészség felé – írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya folytatott eljárást halált okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt az akkor 54 éves vietnámi V. V. Q ellen, aki egy szóváltást követően rángatta, majd meglökte lakótársát, aki elesett és beverte a fejét. A férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol két hét múlva meghalt.

A nyomozás adatai szerint 2015. augusztus 11-én 19 órakor abban az albérletben veszett össze a két vietnámi férfi, amit két másik honfitársukkal béreltek már több éve. Aznap este a lakótársak összeszólalkoztak, majd lökdösődtek. A veszekedés a lakás előtt folytatódott, ahol az idősebbik férfi ellökte a fiatalabbat, aki elesett, beverte a fejét a betonba és elvesztette eszméletét. Az ájult férfit a szomszédok vitték be a lakásba, mentőt csak másnap reggel hívtak hozzá lakótársai, amikor nem tudták felébreszteni.

A rendőrséget a mentők értesítették, a nyomozók a férfit elfogták a bérelt lakásban, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya a nyomozást befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.