Eljárás indulhat Soros György ellen alkotmányos rend elleni szervezkedés miatt

Alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntett gyanúja miatt bejelentést tett a Fővárosi Főügyészségnél a feljelentéseiről ismert Tényi István, értesült az Alfahír.

A birtokunkba került dokumentum alapján Tényi szerdán küldött bejelentést az ügyészségre ismeretlen elkövető ellen, amelynek indoklásában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy január végi RT-interjúja is szerepel: ebben a miniszter többek között arról beszélt, hogy a Soros György által finanszírozott civil szervezetek a magyar kormány aláásásán dolgoznak.

Tényi az indoklásban hasonló érvelést adott elő, mint amit már a Jobbik is szóvá tett a kormány irányába, azaz: ha Soros tényleg meg akarja dönteni a kormányt, akkor indítsanak ellene eljárást, ha viszont ez nem igaz, akkor ne játszanak politikai színjátékot.

Mint írta, álláspontja szerint a közvélemény előtt –megnyugtató módon- tisztázni kell, hogy Magyarországot, annak demokratikus alapintézményeit fenyegeti-e külföldi szervezet(ek) vagy magánszemély részéről destabilizációs folyamat. A kormány, illetve a kormányzati szereplők részéről többször elhangzott olyan kijelentés, hogy a megválasztott kormányt külföldről –külföldi szervezet által pénzelt körök - próbálják megdönteni.

Ellenben ha ez nincs így, akkor

Demokráciában elfogadhatatlan az is, ha egy vezető politikai szervezet az emberek biztonságérzetét veszélyeztetve valótlan kijelentésekkel, állításokkal „kampányol” - írja.

Megtörtént tehát az, amit a kormány eddig nem mert megtenni, persze kérdés, mit lép erre az ügyészség.