Döbbenetes hír: áron alul bérel üzlethelyiséget a CBA a várban

Az üzlet 305 négyzetmétert közvetlenül az önkormányzattól, a maradékot pedig a társasháztól bérli, amelyben viszont szintén többségi tulajdonos az önkormányzat, így gyakorlatilag a lakók nevében is a kerület vezetése tárgyal a bérlővel. A CBA Budavár Kft. egyik tulajdonosa Baldauf László, aki 2015-ig a központi CBA vezetője is volt.

A CBA bérleti szerződését Veres Dávid független önkormányzati képviselő kérte ki az önkormányzattól, amiből kiderül, hogy a közvetlenül az önkormányzattól bérelt részért négyzetméterenként 1918 forintot, a társasháztól bérelt részért pedig négyzetméterenként csak 900 forintot fizet a CBA Budavár. Ez a hetilapnak nyilatkozó ingatlanszakértő szerint nagyon kevés a Mátyás Templomtól egy köpésre, ennél még kevésbé frekventált utcákban is sokkal többet elkérnek a bérlőktől a Várban.

A CBA jelenleg évi 585 ezer forintot fizet az önkormányzatnak, Veres Dávid szerint viszont ennek akár a dupláját is elkérhetné a kerület. Ezt a budavári CBA ki is tudná gazdálkodni, mert az üzlet bevétele 2015-ben 2,3 milliárd forint volt, a nyeresége pedig 185 millió.