"Miért tennénk? Marhaság" - mondta Orbán Viktor, és nem eresztette el Juncker kezét

Nem hagyná el Brüsszel vezető pártját Orbán Viktor.

Miközben sokan még a magukat nemzetben gondolkodónak vallók közül is bedőltek Orbán Viktor legutóbbi álforradalmainak, amelyek civilszervezetek és a CEU ellen hangolták a közmédia és a Habony-művek fogyasztóit, nem árt tudni, hogy Orbán Viktor kinek a markában van.

S nem árt tudni azt sem az itthon nemzetállamban gondolkodó miniszterelnökről, hogy amúgy annak az Európai Néppárt (EPP) családjának a tagja, amelyhez tartozik többek között "Német"ország Európát eláruló kancellárja Angela Merkel, vagy épp az Európai Bizottság elnöke, Juncker. S bizony ellenük nem szokott fellépni az a 12 fideszes politikus, aki az Európai Parlamentben ül, mint ahogy Orbán Viktor sem engedné el a kezét a német politikusoknak, s nem sértené Berlin gazdasági érdekeit.

Aminek persze a feltétele a szorosabb európai integráció.

A magyar miniszterelnöknek esze ágában sincs feszíteni a húrt, ezért is nyilatkozta azt a Magyar Nemzetnek, hogy nem tervezi elhagyni a Néppártot ("Miért tennénk? Marhaság!"), az még talán felvethet kérdéseket, hogy az EPP-nek mekkora szüksége van a 12 magyar szavazatra, hiszen enélkül is megvan a többsége Strasbourgban. (Ha kidobnák onnan Szájer Józseféket, akkor esetleg beülhetnének a konzervatívok közé, csak ott meg a lengyel Jog és Igazságosság tagjaival kellene elszámolni a Tusk-féle árulással).

Ütős videóban mutatták be, hogy mekkora csicska Orbán Viktor

A Jobbik néhány hete kezdett plakátkampányba. A Habony-Rogán párossal illusztrált, „Ti dolgoztok, Ők lopnak" plakátok az egész országban láthatóak. A Fidesznél természetesen kicsapta a biztosítékot az, hogy lopással vádolták meg őket. Azonnal be is jelentették, hogy egy ellen kampánnyal fognak visszavágni. A terveik szerint a plakátokon Vona Gábort marionett-bábuként fogják rángatni.

Az orbáni pávatáncnál is aggasztóbb az, amit a polgári lap egyik fideszes forrása felvetett: a kormánypárt ugyanis ősszel ismét a migrációs-áradattal számol, ami szerinte a megújuló Törökország-EU vita miatt fog ismét fellángolni. Ráadásul a Fideszben úgy számolnak, könnyen a jelenleginél is súlyosabbá válhat a helyzet Líbiában, illetve ennek nyomán Olaszországban is.

Azt már 2015-ben láttuk, mekkora politikai show-t képes csinálni a bevándorlás égető kérdéséből az Orbán-kormány, és azt is, hogy a Jobbik több alkalommal is hiába kérte, hogy még idejében húzzák fel a kerítést a déli határra. S most képzeljük el mindezt kampányidőszakban.