Az államtitkár kimondta: nem törvényes megmondani, hány fideszes vezető kapott pénzt Soros Györgytől

Vona azt szerette volna megtudni, kik részesültek Soroshoz köthető forrásokból.

Vona arra kérte Orbánt, tájékoztassa mindazon kormánytagokról, államtitkárokról, közigazgatási államtitkárokról valamint helyettes államtitkárokról, akik számára Soros György, illetve az általa létrehozott bármely alapítvány vagy civil szervezet anyagi támogatást nyújtott.

"Minden bizonnyal Tisztelt Miniszterelnök Úr is egyetért velem abban, hogy ezek az adatok a jelenlegi helyzetben közérdeklődésre tartanak számot, ezért kérem, válaszában személyeként legyen kedves megjelölni a támogatás célját, időpontját és mértékét is"

- írta a Jobbik elnöke.

A kérdésre végül Dömötör Csaba államtitkár válaszolt, már amennyiben válasznak tekinthetjük az irományát.

Abban ugyanis a kért adatok megadása helyett arról értekezik, hogy a Jobbik Soros György támogatójává vált.

Dömötör szerint a kormány csak törvényes kéréseknek tud eleget tenni, Vona jelenlegi kérdése pedig nem az. Az államtitkár végül azt javasolta, ha a Jobbik elnökét az állami vezetők életrajzai érdeklik, akkor nézze meg azokat a kormány honlapján - igaz, azokban szó sincs a Soros-féle pénzekről.

Érdekes, hogy a kormány az utóbbi időben épp a Soros Györgyhöz köthető támogatásokat igyekszik firtatni néhány szervezet esetében, ám ha valakit az érdekelne, hogy soraikból hányan jutottak pénzhez a milliárdos révén, akkor rögtön törvénytelenné válik a kíváncsiskodás.