Valahogy így kéne kinéznie egy politikusi figyelemfelhívásnak

Beszélni könnyű. 

Dobrocsi Lénárd, a terület jobbikos választókerületi elnöke szerette volna felhívni a figyelmet Nógrád megye elhanyagolt váraira, így egyedi módszerhez nyúlt. Megfogta a munka végét, ahogy mondani szokták, és a civilek közé beállva, tevékenyen kivette a részét a nógrádi vár megtisztításából. 

Mint megtudtuk, tucatnyi társával fogott szerszámot, és kétszerezte meg a helyi civil vármentők erejét, mert szerette volna felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a közelmúltban mind a három megyei vár kikerült a kormány Nemzeti Várprogramjából. Elmondása szerint Nógrád egyik kiugrási lehetősége lenne az idegenforgalom, miközben 1949 óta semmilyen ásatás nem történt a vár területén.

Hozzátette, szerinte egy komolyabb állami tőkeinjekció lendületet adhatna annak a lelkes és kemény munkának, amit az elmúlt időkben a Nógrád Várának Megmentéséért Alapítvány is végez. Hangsúlyozta, hogy nagyon fontos, és halasztást nem tűrő feladat lenne egy a megye egészét lefedő turisztikai koncepció kialakítása. Ezzel is megkönnyítve a települések, és a településvezetők dolgát, ugyanis sokszor az emberi és a pénzügyi erőforrások hiánya miatt nem jut lehetőség a helyi koncepciók fejlesztésére. Nyugat-Nógrád számára egy nagyon fontos lépcsőfok lenne a nógrádi vár fejlesztése, hiszen még nagyobb vonzerővel rendelkezne ez a nyugati kapu. Ha ez a nyugati „végvár” több látogatót vonzana, akkor több érdeklődő tekintet vetődhetne a megye belsőbb és keletibb értékei felé is. Ennek az elősegítésében volt egy fontos lépés a várhegy kitakarítása is. 

Az akcióról Dobrocsi Facebook-oldalán számos kép található, és még egy videó is készült. Szóval, valahogy így kellene.