"Ez volna a polgári értékrend?" - feljelentést tesz a Jobbik plakátjainak fideszes megrongálása miatt

Fideszes népművészek és a törvényesség.  

A Jobbik szóvivője emlékeztetett: Hídvéghy Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója múlt héten még határozottan azt állította: pártjának semmi köze a plakátok átragasztásához, összefirkálásához. Ma azonban az Alfahír cikke nyomán világossá vált, hogy hazudott. 

A portálunk birtokába került e-mail szerint Kósa Lajosnak, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének asszisztense, Csonka László 15. kerületi fideszes önkormányzati képviselő

arra biztatta a tagságot, hogy "díszítsék fel" a Jobbik plakátjait.

Sőt, a végrehajtást sem bízta a véletlenre, hanem arra kérte tagtársait, hogy

nála jelentkezzenek

azok, akik "szeretnének részt venni a díszítésben"

 

Itt a bizonyíték: Kósa asszisztense szervezi a jobbikos plakátok megrongálását

Csonka László a XV. kerület fideszes önkormányzati képviselője írta az alábbi levelet, amelyben a jobbikos plakátok "feldíszítését" szervezi. Csonka egyébként az önkormányzat Kerület- és Vállalkozásfejlesztési, Érték- és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke (külön pikáns: "környezetvédelmi"), ráadásul Kósa Lajosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének a személyi titkára is.

Csonka az Alfahír megkeresésére nem is tagadta, hogy a levelet ő írta, sőt továbbra is fenntartja az abban álló felszólítást. Kósa jobbkeze "undorító hazugságnak" tartja a plakátot, s  úgy fogalmazott:

 "bármi, ami ez ellen elkövethető szerintem teljesen normális dolog". 

Csonka szerint egyébként se történt rongálás:

"inkább úgy fogalmaznék, hogy egy népművészeti díszítésre kerülne sor. "

Jakab Péter azonban hangsúlyozta: amit a Fidesz frakcióvezetőjének asszisztense "díszítésnek" nevez, 

"az a Btk-ban rongálásként szerepel".

Emlékeztetett rá, hogy korábban, amikor baloldali aktivisták ragasztották át a Fidesz plakátjait, a kormánypárt is "rongálásról" beszélt. 

A Jobbik szóvivője szerint "a Fidesz ismét kimutatta a foga fehérjét", és ahelyett, hogy szembenéznének az igazsággal és bocsánatot kérnének a néptől "minden lopásért", és visszaadnák a "lopott vagyont", el akarják takarni az igazságot.

Hozzátette: tökéletesen megérti, hogy a Fidesz holdudvarából egyre kevesebben érzik úgy, hogy a párt a polgári értékrend megtestesítője, és, hogy 

az értelmiségiek "szinte testületileg vonulnak ki a Fidesz mögül". 

Jakab Péter azt mondta, az esetet nem hagyják következmények nélkül és feljelentést tesznek, Orbán Viktor miniszterelnöktől pedig azt kérik, hogy hívja vissza az utcáról "szabadcsapatait"