Most is őrjöngésbe kezdett - nem biztos, hogy vádat tudnak emelni a Teréz körúti robbantó ellen

Vagy életfogytig a börtönben ül, vagy kényszergyógykezelését indítványozzák.

A kormánypárti Magyar Idők ír arról, hogy az előzetesben ülő Teréz körúti robbantással alaposan vádolható férfi (aki beismerő vallomást is tett, és több bizonyíték is ellene szól - bár ezeknek a hitelességét az apa cáfolta) március 31-én dühöngeni kezdett a cellájában, összetörve a biztonsági kamerát és bezúzva az ablakokat, ezért a börtönből az Ideg- és Elmemegfigyelő Intézetbe (IEMI) szállították, onnan is vitték a tárgyalásra kommandósok, orvosi kísérettel.

A nyomozás korábbi szakaszában már átesett egy igazságügyi elmeorvosi vizsgálaton, amelynek eredményéről csak annyi tudható, hogy büntethetőséget kizáró okot nem állapítottak meg – akkor. Az újabb elmeorvosi vizsgálatot dühöngése következtében a büntetés-végrehajtás kérvényezte, és a kirendelt védőjétől tudjuk, P. Lászlóval már mind a pszichológusok, mind az elmeorvosok újra elbeszélgettek, ismételten átesett a speciális teszteken, amelyek kiértékelése folyik. Ez még ebben a hónapban eredményre vezethet.

Az igazságügyi szakértői vélemény fogja eldönteni ugyanis, hogy vádat emelnek-e P. László ellen előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és robbanó anyaggal visszaélés miatt, amiért akár életfogytiglani fegyházat is kaphat, vagy kényszergyógykezelését indítványozzák, írta a Magyar Idők.