Vissza a feladónak: "feldíszítették" a plakátrongáló fideszesek irodáját

Vannak, akik nem annyira értékelik a fideszes népművészetnek nevezett plakátrongálásokat. 

Csonka László, aki Kósa Lajos személyi titkára és a XV. kerületi önkormányzat képviselője népművészetről beszélt, amikor lebuktatása után arról kérdeztük, hogy miért szervezte tagsága körében a jobbikos plakátok megrongálását. Igazi fideszes tempót diktált, amikor arról is értekezett, hogy "felgyújtani" ugyan nem lehet, de egyébként mindent be lehet szerinte vetni a "Ti dolgoztok, Ők lopnak" témájú jobbikos plakátok ellen. 

A cikkünk megjelenését követően bejárta a sajtót a téma, és még mindig fel sem merült a kormánypártban, hogy a polgári Magyarország elvileg soha nem rongálásra épült volna, sőt Kósa Lajos frakcióvezető is hozta a formáját. A bűncselekményeket pedig nem szokás azzal elintézni, hogy ez amolyan "népművészet". Miközben tegnap kiderült, hogy a konzultációs kormányzati plakátok átragasztása miatt "rongálás vétsége" ügyében a szegedi rendőrség is nyomoz. 

Amíg a nagypolitika, a rendőrség és a bíróság lejátssza a nagyok meccsét a plakátháborúban, a fideszes bérrongálók tüsténkednek, addig van, aki helyreállítja a rendet. Az alábbi képet olvasónk küldte, azzal az üzenettel, hogy "vissza a feladónak". A képen a XV. kerületi Fidesz-iroda látható, ahonnan feltehetően kirajzottak a serény pártkatonák, hogy Brüsszel mellett a plakátokon látható üzenetek terjedését is megállítsák.