Nem hiszed el: Szegeden egy férfi elhitette, hogy ő egy földönkívüli, sikerült 420 milliót szereznie

Nyolc és fél év börtönbüntetést kapott a Szegedi Ítélőtáblán egy 54 férfi, aki földönkívülinek adta ki magát, így csalt ki 420 millió forintot több sértettből is.

Az egyéni vállalkozóként dolgozó csaló kiterjedt érdeklődési körrel rendelkezett, az űrutazáson kívül régiséggel kereskedett, üzemeltetett éttermeket, játékgépeket, de a bányászat sem hagyta hidegen. Az sem zavarta, hogy 2004 óta bányászati joga sem volt, azért keresett befektetőket a finanszírozásra.

Ha úgy tartotta kedve akkor azt kamuzta, hogy van a Mátrában néhány erdőrésze. Ezek után már nem is meglepő, hogy belekóstolt a falusi turizmusba, de még halastavat is csinált. Egy igazi polihisztorról lehet szó.

Melyik bolygóról érkezett?

A férfi a tárgyalások során észrevette, hogy partnerei érdeklődnek a spirituális tevékenységek, az ezotériás kezelések és gyógymódok iránt. Kereslet-kínálat gondolta, úgyhogy kiváló üzleti érzékről bizonyságot téve megszülte, hogy ő bizony Földön kívüli erőkkel van kapcsolatban, sőt, ő a túlvilági erők helytartója.

Itt már azért gyanús lehetett volna a sztori bármelyik épeszű vállalkozónak, de E.T. annyira túltolta a bringát, hogy azt még Pataky Attila se hitte volna el szerintem. A sértettektől arra kért pénzt, hogy egy 9 méter magas földönkívüli számára építsen ingatlant!

Emellett már csak apróság, hogy a beruházás mellé megígérte a befektetőknek azt is, hogy meghosszabbítja az életüket. Persze nem ám csak úgy, haveri alapon, mint a NER-ben megy. A célok eléréséhez próbákat kellett teljesíteni, amit ő „ébredésnek” nevezett, és természetesen arról szólt, hogy adjanak neki egy kis pénzt.

Az már a történet szomorúbb része, hogy valakiket annyira hatalmába kerített ez a kozmikus lény, hogy rokonoktól, ismerősöktől kértek kölcsönt, ha már nekik elfogyott a pénzük.

Az ítélet egyelőre nem jogerős, mert az ügyben másodfokon eljáró táblabíróság egy vádpontban (szemben a Szegedi Törvényszékkel) felmentette a vádlottat – így az ügyész három nap gondolkodási időt kért. Nehogy aztán őt is megbabonázza az utazó, bár valószínűleg ez a galaxisok közti kaland a rácsok mögött végződik.