Ez lesz a kedvenc játékunk: újra második világháborús Call of Duty jön

Év végén megjelenik a Call of Duty: WWII, ami PC-re, PS4-re és Xbox One-ra érkezik. Videó és képek a játékról. Elég jól néz ki!

A Call of Duty idén teljesen megújul. Utoljára 2008-ban jelentkezett ezzel a témával a sorozat, World at War alcímmel – azóta már az űrben is járhattunk a játékkal. A kiadó élő adásban jelentette be, hogy a WWII már két és fél éve készül, lesz kooperatív mód, valamint a multiplayer megújul. A történet a korábbiaknál sokkal valósághűbbnek ígérkezik, már csak azért is, mert nem fog automatikusan visszatöltődni az életerő egy-egy bekapott lövés után, hanem felcserre lesz szükségünk a gyógyuláshoz. A lőszereket sem a pálya különböző részein levő packokból tudjuk begyűjteni, hanem meg kell keresnünk azt a társunkat, aki hozza őket – ez abban a pillanatban válik nagyon jó mókává, amikor a Wehrmacht egy szakasza fog közénk állni.

Az Activision hivatalosan is bemutatta az első hivatalos trailert, valamint képeket is láthatunk a megújult Call of Dutyból. Visszatér a méltán népszerű zombimód is, a nácik emberkísérleteire hivatkozva. Az már a sorozat egyik védjegye, hogy nagy hangsúlyt fektetnek az átvezető jelenetekre, a filmes stílusra – ezúttal viszont a hősiesség mellett előtérbe kerül a hihetőség is. Részletesebben kidolgozott karaktereket, sztorikat kaphatunk. Alul nézhető a trailer.

A készítők szerencsére nem csak a dokumentumfilmekből és a könyvekből indultak ki, hanem személyesen is meglátogatták az egykori csaták helyszíneit, hogy minél realisztikusabbak legyenek a pályák. A lőfegyverek hangja valódi fegyverek alapján készült.

A fejlesztők azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy átélhető módon mutassák be a világháborút, így az egyszemélyes mód meglehetősen sötét, komor lesz, sok brutalitással. Emellett a Sledgehammer Games fejlesztői a karakterek személyiségére is nagy hangsúlyt fektettek, így erős lesz a háttérsztori is. Nem is feltétlenül a nemzetedért való harc lesz a központban, hanem a társaiddal való összetartás. A lényeg Ronald „Red” Daniels és csapata lesz.

A csaták

Az osztag 1944-45-ös történetét élhetjük át, a fő hadszínterek Franciaország és Belgium lesznek. Harcolhatunk erdőben, de részt vehetünk a normandiai partraszálláson is.

Multiplayer

Erről tudtuk meg a legkevesebbet, de az biztosnak tűnik, hogy lesz egy parancsnokság, ahol találkozhatunk a többiekkel a virtuális térben. Erről alább egy rövid videót is megnézhetünk (0:22-nél). A War játékmódban pedig a kampánnyal szemben előtérbe kerül a tengelyhatalmak és a szövetségesek harca.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

Van ugyanis mit megtéríteniük az országnak. Vélemény.
Olyan súlyos az utasok helyzete, hogy azonnal ki kellene kötniük.