„Köze nincs a polgári kormányzásnak ahhoz, amit a Fidesz csinál”

Lenyúlnak mindent ami mozdítható de azt is, ami nem.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót, ahol kifejtette, hogy „köze nincs a polgári kormányzásnak ahhoz, amit a Fidesz csinál.”

A politikus szerint maffiaszerű módszerekkel lenyúlnak mindent, ami mozdítható, sőt, azt is amit „mozdíthatatlannak hittünk”. Ahogy az MKB esetében is kiderült, hogy „fideszes politikusok és családtagjaik zsákmánya lett”.

„Az ország kifosztása az orbáni politika lényege és célja”

Volner szerint ennek a folyamatnak az egyik központi figurája Mészáros Lőrinc, aki üzlettársa révén már bankár is lett. A veszteséget az MKB esetében az állam nyeli le, az értékesítés pedig röhejes áron történt.

A frakcióvezető felsorolta, hogy mikkel foglalkozik a felcsúti polgármester a legújabb szakmáján kívül: útépítő, vasútépítő, médiamágnás, lovardaépítő, szállodatulajdonos, sorompójavító, ásványvízszállító, ingatlanbefektető.

Kifejtette, hogy szerinte ilyen vállalkozók kellenek Orbán környezetébe, ugyanis ők biztosítják a fideszesek számára a jólétet. A miniszterelnök igyekszik erősíteni a saját gazdasági hátterét, hogy egy kormányváltás esetén is át tudja menteni a lenyúlt vagyont.

Volner szerint a Jobbik vissza fogja adni az embereknek ezeket a pénzeket, erre szolgál például a földesúradó is. Amit pedig elszámoltatással nem tudnak visszaszerezni tőlük, azt adókkal fogják.