Még a sajtó elől is elbújt Orbán: Soros után ő is a hátsó ajtón érkezett az Európa Tanácsba

Lenne miért kérdezni a kormányfőt migráció- és CEU-ügyben.

Valahol érthető is, hogy Orbán Viktor nem nagyon szeretne találkozni az újságírókkal. Az Európai Néppárt szombat délelőtti vezetői találkozója után Rogán Antal két fontos bejelentést is tett:

- a CEU tovább működhet

- a kormány hajlandó DNS-vizsgálat ellenében 14-18 év közötti migránsokat engedni Magyarországra

Orbán meghátrált Brüsszelben: működhet a CEU, feltételekkel jöhetnek a fiatal migránsok

Nem először bizonyosodik már be, hogy Orbán Viktor harcos retorikája inkább csak itthonra szól, de Brüsszelben már sokkal simulékonyabb és megengedőbb, ha nyomás alá helyeződik. Miközben az elmúlt napokban a Fidesz-propaganda a Magyarországot védelmezőkre és hazaárulókra osztotta CEU-ügyben a politikai palettát, a kormányfő lényegében úgy tűnik, hogy kapitulált Brüsszelben, sőt, most már migránsokat is hajlandó lenne Magyarország területére beengedni.

Vagyis Orbánék szembementek a saját propagandájukkal, eddig hangozatott migrációs politikájukkal, illetve az elmúlt hetek CEU-hisztériáját is értelmetlenné, és egy nagy leégéssé tették. (Továbbá ezzel Orbán simán "hülyének nézte a saját szavazóit és a magyar társadalmat.")

A kormányzati kommunikációnál is érezhetik, hogy ez most vérciki, nem véletlen, hogy Havasi Bertalannak, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének a közleményéből kimaradt a migránsok beengedésének hajlandósága. A CEU-val kapcsolatban pedig az olvasható:

Magyarország miniszterelnöke újra egyértelművé tette, hogy a kormány nem kívánja bezárni Soros György Budapesten működő Közép-Európai Egyetemét.