Rogán több pénzt kap propaganda terjesztésre

Miközben az ellenzéki plakátokat támadják.

A Portfolio.hu elemzője szerint, már a 2018-as választásokra készül a kormány az intézkedéssel.Infrastrukturális beruházások, adócsökkentés jöhet, amit meg kell támogatni kormányzati kommunikációval, hogy eljusson a választókhoz.

A kormány 8 és fél milliárdot költött a kvótanépszavazásra, ami érvénytelen lett. Jelenleg a nemzeti konzultációt támogatja meg minden újság, rádió- és tévészpot, óriásplakátok, miközben az abban foglaltak egy részével máris szembe megy a kormány, azzal, hogy fiatal migránsok befogadását támogatja.

Az adófizetők pénzét tehát könnyen költik kormánypropagandára, még úgy is, hogy valószínűleg ár alatt kapják a reklámfelületeket. Ez nem vád, csak következtetés, mivel a múlt héten a Fidesz frakcióvezető helyettesei által benyújtot, "a burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról és az átlátható kampányfinanszírozás biztosításáról szóló törvényjavaslatban" tiltott pártfinanszírozásnak számít, ha listaártól alacsonyabb összegért, vagy ingyen kerül ki a hirdetés. Természetesen ez a kormányra nem vonatkozik. 

Kormány, azaz Fidesz. Tehát jelenleg minden pártnak megtiltják, hogy olcsóbban juthasson reklámfelülethez, de Tóni révén a Fidesznek még pénzt is adnak a kampányra.

Az RTL Klub híradójában a Miniszterelnöki Kabinetirodától megkérdezték, mire, és milyen médiumokban tervezik elkölteni a pluszpénzt. Erre nem válaszoltak.

"A kormány ahogyan eddig is, nagy hangsúlyt fektet az állampolgárokkal való folyamatos párbeszédre. Ennek a párbeszédnek az eszközei a nemzeti konzultációk, illetve az elért eredményekről szóló tájékoztató kampányok."