Üzenjünk Brüsszelnek! Egyenlő munkáért egyenlő béreket!

Orbán nem a szőnyeg alá, hanem a függöny mögé söpri a szemetet.

Vona Gábor keddi, napirend előtti felszólalásában felfejtette, hogy a kormánynak miért van állandóan szabadságharcra szüksége.

Ezek a szabadságharcok ugyanis nem azért vannak, hogy a magyarok szabadságát megvédjék, hanem csupán külpolitikai zajt akarnak kelteni vele, így elfedve a belpolitikai problémákat. Mivel a kormány nem tudta megoldani az egészségügy, az oktatás problémáit, a bérkérdést, a devizahitelesek ügyét, ezért volt szükség ismét egy szabadságharcra Brüsszellel szemben.

A nagy harc után azonban Orbán Viktor Brüsszelben a sarokban pihent meg, hiszen saját európai pártcsaládja, az Európai Néppárt nem csak sarokba állította, de le is térdepeltette.
Eközben kiküldte jobbkezét, Rogán Antallt, hogy a felelősséget magára vállalva elmondja, felesleges volt a több milliárdos kampány és népszavazás, ahol 3,3 millió ember szavazott arra, hogy az ország ne fogadjon be bevándorlókat.

Felesleges volt, ugyanis a kormány most ezt megteszi. Ezzel szembeköpve mindazokat, akik véleményt nyílvánítottak a népszavazáson, de nem csak őket, hanem a parlamentet is, ami márciusban elfogadta a jogi határzárat.

"Orbán Viktor családalapítás előtt álló, fiatal felnőtteket akar rászabadítani Magyarországra."

Ezen nem változtat a szemfényvesztés sem, amit a DNS tesztekkel próbálnak elérni. Egy DNS teszt elég drága, valószínűleg Mészáros Lőrinc már alapítja is DNS vizsgáló vállalatát.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Vona Gábor: Tegyük végre tisztába, hogy ki az, aki valóban meg akarja védeni az országot, és ki az, aki csak beszél róla! Brüsszelnek pedig üzenjünk egyetlen dolgot, de azt következetesen: Egyenlő munkáért, egyenlő bért!

 

Ha a kormány tagadja, hogy szembe megy saját állításaival, akkor bizonyítsa! Itt is van rá a lehetőség, mivel a Jobbik ismét benyújtja az alaptörvény-módosító javaslatát. 
A Jobbik elnöke felkérte a képviselőket, hogy szavazzák meg,

 "se szegény, se gazdag migráns, se idős, se fiatal migráns ne telepedhessen le Magyarországon."

Orbán Viktort pedig felszólította, hogy ha mindenképpen Brüsszelnek akarunk üzenni, üzenjük azt, hogy

"egyenlő munkáért egyenlő bért kérünk."

Ha szabadságharcot kell folytatnunk, akkor harcoljunk a bérunióért. 

Úgy tűnik, Orbán Viktor félt szembenézni a legerősebb ellenzéki párt vezetőjével, és számot adni arról mi történt Brüsszelben, ugyanis kedvenc helyén, a függöny mögött várta meg, míg államtitkára, Dömötör Csaba reagál Vona Gábornak. Igen, reagál és nem válaszol, ugyanis államtitkár úr jobban el volt foglalva a Jobbik elnökének öltözködési szokásaival, mint azzal, hogy érdemi választ adjon a felvetett kérdésekre.

A legfontosabb pedig, hogy a sok mellébeszélés közben nem is tagadta, hogy a fiatal migránsok befogadását támogatja a kormány. Ezzel pedig kaput nyit egy olyan lehetséges áradatnak, aminek a következményeit nem lehet megjósolni.

Vona: „Emberek! Orbán mégis beengedi a migránsokat!"

Rogán Antal újságírói kérdésre mondta azt, hogy a kormány hajlandónak mutatkozik beengedni a 14-18 év közötti migránsokat. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Európai Néppárt szombati ülése után - amelyen Orbán Viktor is részt - számolt be az ott elhangzottakról.