Egyre mélyebbre rántja hazánkat a Fidesz: most már olyan is van, hogy "lex csicska"

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, és Halász János, a nagyobbik kormánypárt frakciószóvivője szerdai sajtótájékoztatójukon lex csicskának nevezték azt az alaptörvénybe is ütköző törvényjavaslatot, amellyel elvileg a burkolt pártfinanszírozást szeretnék megakadályozni - ezzel szemben a valóság az, hogy Orbán Viktor óhaját teljesítik, akinek nem tetszik, hogy a Jobbik plakátjainak köszönhetően az egész ország láthatja, hogy lop.

Nem tudom, ki hogy van vele, de a 90-es évek elején gyerekként megtanultuk a hetedik kerületi beton foci pályákon, vagy épp a városligeti dühöngőkben, hogy aki lecsicskázza a másikat, az kurva nagy bajba kerül.

Félelemszagot éreznek a Fidesz környékén: a kormánypárt háborút indított már a plakátok ellen is

Nem sikerült komolyan foglalkozni egy komolytalan törvényjavaslattal - ez lehet az összegzése az úgynevezett burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról szóló fideszes indítvány vitájának. Mindenesetre a nemzeti cinizmus rendszerére jellemző, hogy öt nappal a bejelentés után, már a bizottság is tárgyalt egy személyre (ez esetben Simicska Lajos) igazított javaslatról.