A gazdag diákoknak készült a 14,5 órát bíró Microsoft iskolai laptop

A Microsoft Surface Laptop kifejezetten az iskoláknak készült, de valószínűleg csak a gazdag diákokhoz fog eljutni az ára miatt.

Az oktatási eszközökről szóló rendezvényen debütált a Microsoft iskolai laptopja – írja az Index. A szupervékony gép 13,5 colos érintőkijelzős, benne 4 GB RAM, 128 GB tárhely, valamint 14,5 órán át nyüstölhető akkumulátor található.

Az olcsóbb verzió is 999 dollár lesz, Intel Core i5 processzorral, szóval a Microsoft nem igazán találja vonzónak az alsó kategóriákat. A Surface Laptop valószínűleg az Apple Macbook Air riválisa lesz. Az operációs rendszer a teljesen új Windows 10 S lesz, amit kifejezetten diákoknak készítettek, és csak a Windows Áruházban elérhető programokat lehet futtatni rajta. Ha többet szeretne valaki, szüksége lesz a plusz 49 dollárba kerülő Windows 10 Pro licencre is – ez a diákokra vonatkozik, a tanárok ingyen megkaphatják.

Az Áruházban lesznek elérhetőek az Office csomag részei is, külön-külön. A Windows 10 S előnye a 10 Proval szemben, hogy sokkal gyorsabban fog elindulni és működni is, ami egy iskolában azért meglehetősen előnyös tud lenni.

A Microsoft Surface Laptop június 15-én kerül a boltokba, arról egyelőre nincs információ, hogy Magyarországon is forgalomba hozzák-e.