Hamarosan véget érhet a Sukoró-per

Két tárgyalási napot tűzött ki a legfőbb bírói fórum a sukorói telekcsere négy éve tartó büntetőperében.

A lap közölte, a Kúria június elsején és nyolcadikán tárgyalja a sukorói telekcsere büntetőperét, és ezzel pont kerülhet a 2013 januárjában a Szolnoki Törvényszéken kezdődött eljárás végére.

Az újság szerint erre utal, hogy Erdei Krisztiánnak, a legfőbb bírói fórum sajtófőnökének közlése szerint csak ezt a két napot tűzték ki tárgyalásra.

Felidézik: a Legfőbb Ügyészség indítványozta, hogy a Kúria a Szegedi Ítélőtábla felmentő ítéletét változtassa meg és a vádlottakat - Tátrai Miklóst mint tettest és Császy Zsoltot mint bűnsegédet, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2010 előtti vezetőit - mondja ki bűnösnek jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletében.

Az ügyészség álláspontja szerint ugyanis Tátrai Miklós nem az állam érdekeinek elsődlegességét, hanem a befektető érdekeit tartotta szem előtt a tranzakció során. Az elcserélt ingatlanok közötti kirívó értékkülönbözet miatt tisztában kellett lennie azzal, hogy az állami vagyon gyarapodásával reálisan nem számolhat.