A szilárd burkolat nélküli utcák fővárosában, Érden is jégcsarnok épül

Az Égető Szükségű Beruházás másfél milliárd forintnyi TAO-pénzből, vagyis közpénzből épül fel.

Érd képviselőtestülete április végén megállapodást kötött a harmadosztályban játszó Hargitai Farkasok Sportegyesülettel, hogy 1,5 milliárd forint TAO-pénzből jégcsarnok épülhessen a városban - írja az Átlátszó.hu.

Az érdi képviselőtestület az április 27-i ülésén megállapodást kötött a budapesti székhelyű Hargitai Farkasok Sportegyesülettel. A paktum értelmében a város tulajdonában lévő Érdi Sport Kft. biztosítja a beruházáshoz a telket, az egyesület pedig május 2-ig benyújtja a Magyar Jégkorong Szövetséghez (MJSZ) a jégcsarnokra vonatkozó TAO-pályázatot 1,5 milliárd forint "összegre vonatkozóan".

A felek vállalták, hogy a pályázat pozitív elbírálása esetén az egyesület legkésőbb 2019. december 31-ig felépíti a jégcsarnokot, a városi cég pedig hozzájárulását adja ahhoz, hogy a városi telken lévő majdani épületnek az egyesület legyen a tulajdonosa - írja a portál.

A jégcsarnok az Érd Aréna mellett épülne fel, a szükséges területet az önkormányzat 2017. február elején adta a városi tulajdonú Érdi Sport Kft.-nek.

Az Átlátszó elérte az egyesület vezetőjét, Simon Zsoltot, aki érdeklődésükre elmondta: az érdi önkormányzattal kötött megállapodásnak megfelelően beadták a TAO-pályázatot, melynek elbírálására 30 nap áll az MJSZ rendelkezésére. Ugyanakkor az elvi támogatást már korábban megkapták a szövetségtől, ezért bíznak a sikerben, és már idén szeretnének nekiállni az építkezésnek.

Mint ismert, Biatorbágyon szintén 1,5 milliárd forintból épül jégcsarnok épül, javarészt TAO-pénzből. A biatorbágyi képviselőtestület többek között azzal indokolta a beruházás fontosságát, hogy azzal helyzeti előnybe kerülhetnek a közeli Budaörssel, Érddel és Törökbálinttal szemben, hisz ezeken a településeken nincs jégcsarnok.

Most már majd lesz ez is.

Kár, hogy egy rendes út nincs, amivel oda lehet menni, de a tengelytörésért kárpótol majd minket az önfeledt korcsolyázás élménye.