Henry és a matricák

Ha valaki, valakinek valamilyén valamivel nem okoz maradandó kárt, akkor olyat lehet csinálni?

Ismert, hogy a Fidesz-juniors az éj leple alatt többek között Vona Gábor feleségének autóját is összematricázta. Amikor sajtótájékoztatóján Hidvéghi Balázs ennek a betyáros tettnek a morális részét feszegető kérdést kapott a Nemzeti Televízió riporterétől, a kommunikációs igazgató szemrebbenés nélkül azt mondta, hogy amennyiben az ilyen akciók nem okoznak maradandó, pénzben kifejezhető kárt, akkor annak „bele kell férnie”.

Idézve a Csengetett m’lord-ból Henryt, az inast: „Hová vezetne ez?”

De tényleg! Ha ez belefér, akkor felpörgetve a hazai matrica-iparágat boldog-boldogtalan elkezdi politikus-feleségek autóit összematricázni? De ha már autó, akkor miért ne lehetne bicikli, retikül, cipő, szemüveg, kiskosztüm, bokrétás kalap, bármi, ami az adott Mrs. Politikusé?

A kommunikációs igazgató úr akkor is ilyen könnyed lezserséggel nyilatkozna, ha mondjuk a felesége autójára valaki ráragasztana 247 db Hidvéghi Balázst ábrázoló, „Ő mondta, hogy belefér” feliratú matricát? Azt mondaná Brigitta asszonynak, hogy „Nyugodj meg drágám, hiszen ezek a matricák olyan könnyen leszedhetők, ráadásul nem okoznak maradandó, pénzben kifejezhető kárt, lásd be életem, ennek bele kell férnie.”

Ez a „bele kell férnie” azért teremthet veszélyes precedenst, mert az nem az akaratán kívül népszerű nevettetővé vált Kósa Lajostól, hanem a kormánypárt kommunikációs igazgatójától származik. Márpedig, ha a Fidesz szerint ez belefér, akkor könnyen lehet, hogy többszáz, többezer politikus-feleség autójára, otthonaik postaládájára kerülhetnek majd matricák.

Hová vezetne ez?

Egy tippünk azért van: Mészáros Lőrinc bekebelezné a hazai matricaipart.