Videón a vasárnap hajnalban matricázó fidelitasosok

Egy fiú és egy lány látható a Jobbik központi irodájánál kihelyezett kamera felvételén, amint simicskás matricákat ragasztanak ki. 

Arról már írtunk, hogy anyák napján is matricázással voltak elfoglalva a fidelitasosok, de most már, láthatjuk, hogy hogyan is zajlik egy ilyen akció, szintén aznap. A Jobbik Villányi úti irodájánál található kamerája örökítette meg a bátor cselekedetet, amelyet vasárnap hajnalban követtek el.

A képen látható fiatal fiú és lány először óvatosan közelítik meg az objektumot, majd a leányzó mutatkozik a dominánsabbnak, ő lép először oda az irodához, és helyezi el a matricát. Gyakorlattabbnak is tűnik, és jóval ügyesebben halad, mint a srác, akinek mozdulatai kevésbé határozottak. A belső kameraállásból látszik az is, ahogy a lány az, aki fotót is készít a műről, mielőtt sietősen továbbállnak. 

Néhány nappal ezelőtt Vona-Szabó Krisztina, a jobbik elnökének felesége írt arról, hogy az éj leple alatt a postaládáját és az autóját is matricákkal látták el, ahogyan a párt több politikusának otthonát szintén.

A matricázás egyébként több szempontból is öngól. Egyrészt egyre többet hallani arról, hogy az ifjú fidelitasosok sorban mondanak nemet a színvonaltalan akcióban való részvételre, és úgy tudni, azon is nagy felháborodás volt, amikor az épp következetes pillanatában lévő Kövér kitiltotta őket a Parlamentből. 

Másrészt többen nemcsak a kormánypárti ifjúsági szervezethet méltatlannak tartják ezt az akciót, de hiteltelennek is, hiszen Simicska háromszor is hatalomba segítette Orbánt, és a Fidelitasszal is jó kapcsolatot ápolt. Erről a 444 írt nemrég, miszerint a matricákon használt Simicska-fotó éppen azon a 2014-es sárvári "erődemonstáción" készült, ahol Ágh Péter, a Fidelitas akkori elnöke is is felvonult Simicska mellett. Éppen ezért az alábbi coub minden sora áthallásos: