Beperelte Habony a Jobbikot az "Ők lopnak" plakátok miatt

És akkor megint elindul a vita arról, hogy közszereplő-e vagy sem.

Értesülésünk szerint Habony Árpád pert indított a Jobbik ellen "képmáshoz való jog megsértése" miatt. Az első tárgyalásra május 12-én kerül sor. Az indoklás szerint ő nem járult hozzá, hogy a róla készült fényképfelvételt a párt felhasználja a kampányához, valamint többek közt

"nem tekinthető olyan személynek, akinek a képmása közzétételét alapos ok nélkül el kellene viselnie". 

A Fővárosi Törvényszékhez írt keresetében azt kéri, hogy a törvényszék kötelezze a Jobbikot a plakátok eltávolítására, megsemmisítésére, "a további jogsértéstől" való eltiltásra, valamint magánlevél formájában történő bocsánatkérésre. 

Érdemes felidézni a 2015-ben az Index ellen indított perét, amely során akkor is azon rugózott, hogy közszereplőnek minősül-e vagy sem. Akkor az elsőfokú bíróság kimondta, hogy közszereplő, így fotózható, majd a fellebbezése után a pert a Fővárosi Ítélőtábla formai okra hivatkozva megszüntette.

A szívósságáról ismert ibizai kalandor tavaly még a 3. legbefolyásosabb ember volt a magyar médiaiparban a Marketing&Media című kommunikációs szaklap ranglistája szerint, idén azonban a helyét Mészáros Lőrinc, az Orbán strómanjaként emlegetett felcsúti polgármester vette át. A Modern Media Group tulajdonosa, akihez a fideszes szennymédia legalja, azaz a 888.hu és a Lokál is tartozik, idén a 11. helyre szorult. Befolyása azonban nemcsak a kormányhű média megreformálása miatt jelentős, hanem az Orbán Viktornak nyújtott tanácsai okán is. 

Az általa tulajdonolt lapok egyébként sorra veszítik el a pert a Jobbik ellen, miután folyamatosan hazudoznak a pártról és annak képviselőiről. Hamarosan kiderül, hogy a főnök is beszáll-e bukássorozatba.