Nyomoznak a fideszes fórumon megrángatott 444-es újságírónő ügyében

Megússzák a komcsi tempót?

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a 444 munkatársát állítása szerint csütörtökön Szabó László kerületi fideszes kabinetfőnök-helyettes kirángatta egy nemzeti konzultációs fórumról, elvette a telefonját, és képeket törölt ki róla, miközben több szervező is körülállta, lökdöste és fenyegette a védtelen sajtómunkást, aki többször is hiába kért segítséget.

A rendőrség információs rendszer vagy adat megsértése gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben indít nyomozást, a Fidesz pedig rágalmazásért jelentette fel az újságírót - azt, hogy ebben az ügyben indul-e eljárás, még nem tudni.

Uj Péter, a 444 főszerkesztője a következőképpen reagált a kormánypárt tagadó/támadó sajtókommünikéjére:

"a Fidesz cinikus és arrogáns közleménye aljas vádaskodás, amely hazugsággal és provokációval vádolja a lap újságíróját".

A megtámadott újságíró mellett vasárnap több százan tüntettek az újbudai Fidesz-iroda előtt.

A Lenin-fiúk szellemében: Lökdösték a 444 újságíróját, és telefonját is elvették a fideszes fórumon

Halász Júlia videóriportot akart készíteni a Fidesz XI. kerületi nemzeti konzultációs fórumán, melyen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Simicskó István honvédelmi miniszter tartott beszédet, ám a próbálkozás elég... khmm... "sajátos" eredménnyel zárult.Az újságíróval előbb közölték, hogy regisztráció nélkül nem videózhat a telefonjával, majd kizárták a fórumról.