Balog Zoltán megalázta a mentőket

Az alacsony fizetésükkel viccelődött. Nem ez az első cinikus szóvicce.

A jelenlévő Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a 444.hu portál szerint úgy kezdte a beszédét a mentőknek, hogy azt mondta:

„Köszönöm szépen, én is tisztelettel köszöntök mindenkit. Először azt hittem, hogy a mentőszolgálat dolgozói minden reggel itt reggeliznek, de most kiderült, hogy ez egyszeri alkalom.„

Majd úgy folytatta:

„A tréfát félretéve azért jó, hogy háttal állok Önöknek, mert így nyugodtan folytathatják a reggelit, amiben nem szeretnénk Önöket megzavarni.”

A Jobbik szerint a veronai áldozatok után most a mentőket alázta meg Balog Zoltán.

„Ma, a mentők napján az egészségügyért is felelős miniszter ismét tanúbizonyságot tett cinizmusáról”

- írták közös közleményükben Lukács László György és Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselői.

Szerintük Balog az életmentés fontos szereplőit, a mentőket alázta meg azzal, hogy viccet űzött az alacsony bérükből. Úgy fogalmaztak: az „emberminiszter” rendszeresen bizonyítja: nem méltó ahhoz, hogy az egészségügyért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumát vezesse. Azt is hozzátették, hogy egy Jobbik-kormány esetén a Balog Zoltánhoz hasonló „álszent és cinikus politikusok” örökre eltűnnek a magyar közéletből.

„A Jobbik feladata lesz, hogy az egészségügyi dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülésén túl helyreállítsa az elmúlt 27 évben lerombolt egészségügyi közbizalmat” – írták.

Nem ez volt az első ízléstelen szóvicce Balognak. Januárban a veronai buszbaleset utáni sajtótájékoztatón, amit Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatójával tartott, kijelentette:

„Szeretném a főigazgató úrnak külön is megköszönni a munkáját, Csató Gábor néhány napja vette át a szervezetnek a vezetését, úgyhogy ez valóban egy tűzkeresztség volt, ha lehet ilyet mondani.”

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító autóbusz. A kigyulladt buszban tizenheten vesztették életüket. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.