Jön a mentősöknek szánt béremelés

Mikor máskor, mint a választási év elején.Mikor máskor, mint a választási év elején.


Az egészségügyi szakdolgozók béremelésén felül kapnak még az Országos Mentőszolgálat munkatársai tízszázalékos emelést 2018 januárjában. A tervek szerint a jövő évi 10 százalékos után, 2019-ig összesen 67 százalékos béremelést kíván elérni a kormány az ágazatban.

A mentők napja alkalmából tartott eseményen a miniszter azt is elmondta, hogy a jövő évi költségvetés tervezetében 39,7 milliárd forint áll rendelkezésére a mentősöknek, ami majdnem a duplája annak, mint 2010-ben volt, amikor a Fidesz kormányra került.

Úgy tűnik, Orbán Viktor nem csak a nyugdíjasoknál próbálja szavazatra váltani a pénzosztást, és direkt úgy jelenti be a béremeléseket, hogy azok azt sugallják, hogy ez a kormány bizony ad, de többet adni csak akkor tud, ha rájuk voksolunk. Pedig a hangzatos emelések mellett az adórendszer átalakítására lenne már égető szüksége az országnak, arra, hogy ne lopják ki se az emberek zsebéből, se az államkasszából a pénzt, és nem csak négy évente nyitnák résnyire a Kánaán kapuját.

Viktor és Bözsi néni Emlékországban - az év legszomorúbb videója

Bözsi néni tehát Nagygécen él. Egy faluban, amely nincs rajta a térképen, amelyet hiába ütünk be a GPS-be, nem mutat semmit. Hat lakója van még - de jövője már nincs. És igazából jelen is éppen, hogy csak. Amikor az akkor még több mint hétszáz lelkes szatmári települést 1970-ben elmosta a medréből kilépő Szamos, mindenkit elköltöztettek innen.