Vagy egy újabb fideszes pofátlanság, vagy valami paranormális dolog történt a Fővárosi Közgyűlésben

"Lefagyott" a szavazatösszesítő tábla egy jobbikos előterjesztésnél.

Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője azt állítja, hogy miután a szavazás lezajlott, a szavazatösszesítő tábla - egészen szokatlan módon - mintha „lefagyott volna”, azon semmilyen eredmény sem jelent meg. Tokody szerint tisztán látszott, hogy valami nincs rendben, mivel több képviselő is jelezte, hogy nyomott gombot, ám a kijelző nem mutatta a leadott voksokat.

Tarlós István főpolgármester azonban igyekezett rövidre zárni a dolgot, és kijelentette:

„Érvénytelen a szavazás. Van olyan, hogy nem szavaz, ilyen kategória. Senki nem ment ki a teremből, megállapították a határozatképességet. Nem kívántunk dönteni ebben a kérdésben.”

Ezt követően az ülést Tarlós berekesztette. Tokody az Alfahírnek eljuttatott közleményében azt írja: a főpolgármester „úgy örült, mint a macska, miután lenyelte a kanárit”.

A jobbikos képviselő szerint már önmagában az is a fideszes vezetés hozzáállását mutatta, hogy a bérunió támogatásáról szóló előterjesztést utolsóként vették napirendre.

A Jobbik felháborítónak tartja a szerdai esetet:

„Külön sajnálatunkat fejeznénk ki abban az esetben, ha az történt volna, hogy Tarlós István a Fidesz általánosan megszokott szintjére süllyedt.”

Az előterjesztés megszavazásával azt ismerte volna el a Fővárosi Közgyűlés, hogy támogatják az európai bérunió kezdeményezését, vagyis a kelet-közép-európai bérek felzárkóztatásának igényét a nyugati bérekhez.