Volner: Szilágyi fejmosást kapott, Habony pedig közszereplő

Volner János volt tegnap a Hír TV Newsroom című műsorának vendége, ahol Szilágyi György beszólásán kívül téma volt Habony Árpád is.

A Jobbik frakcióvezetője szerint Dömötör Csaba államtitkár illetlenségeket mutogatott Szilágyi György felé, ennek lett az eredménye az ominózus válasz. Ettől függetlenül az ellenzéki képviselő „nem megfelelő módon” szólt vissza, de Volner szerint ez egy műbalhé.

Ilyen könnyen provokálható a Jobbik? A politikus szerint ez nem pártkérdés, hanem egyéni. Attól függ, hogy kinél mikor, illetve egyáltalán elszakad-e a cérna. Volner egyetért azzal, hogy ilyen szavak nem valók a parlamentbe, mert sértik a ház méltóságát, de az kacsa, hogy válságstáb ült volna össze a frakcióban emiatt.

„Egy ilyen dolog árt a pártnak, ezért is kapott fejmosást a képviselőtársunk”

A frakcióvezető azt is hozzátette, hogy sajnos az ilyen kirohanások ma már hozzátartoznak a parlamenti vitákhoz, korábban Dúró Dórát is érte hasonló támadás. Az LMP által kezdeményezett nyilatkozatot, melyben elutasítják az eldurvuló közbeszédet, tartalmilag elfogadhatónak tartja, de ki kell egészíteni azzal, hogy kormánypárti oldalról ne lehessen közpénzből támogatni bulvártartalmakat előállító médiumokat.

Habony közszereplő?

Habony Árpád beperelte a Jobbikot az „Ők lopnak” plakátok miatt, Kósa Lajos szerint pedig nem is közszereplő az illető. Volner ezzel kapcsolatban felhozott egy bírósági ítéletet, amit valójában felfüggesztettek, de első fokon kimondták, hogy Habony igenis közszereplő.

A frakcióvezető hozzátette, hogy a Jobbik jogászai azon az állásponton vannak, hogy közszereplő, ezt pedig arra alapozzák, hogy bejáratos a miniszterelnökhöz, valamint a Fidesz 2004 óta reklámszakemberként ismeri és folyamatosan dolgoznak együtt.