Valamit kellene már ezzel kezdeni - ismét órákig várakoztatják a Kárpátaljára igyekvőket

Fél három körül jött az első híradás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságtól, miszerint ismét informatikai probléma adódott, amelynek elhárításán az ukrán fél már dolgozik. A gépjárművekkel utazók a tiszabecsi vagy a záhonyi határátkelőhelyet vehetik igénybe. A probléma a gyalogosan áthaladókat nem érinti.

ITT TÁJÉKOZÓDJON!

Az alternatív határátkelőhelyekről, a nyitvatartási- és aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfo oldalán tudnak tájékozódni.

Legutóbb vasárnap játszották el ugyanazt, a helyzet súlyosságára jellemző, hogy Beregsurány-Luzhanka még a parlamentben is téma volt.

Szávay István (Jobbik) arra hívta fel a kormány figyelmét április végén, hogy a határellenőrzésre vonatkozó uniós rendelet előírja azt is, hogy a szigorított határellenőrzéssel párhuzamosan az növelni kell az átkelők számát is, ezt pedig nem szabad megspórolnia a magyar kormánynak. Főleg nem Kárpátalján.

Frissítés 1:

Négy óra körül úgy tűnt, hogy elindulhatnak a várakozók, és bár fél órába telt, de legalább egy autónyit haladt a sor, délután 5 órára kiderült, mégsincs mozgás. Több mint négy órája áll hatalmas sor a beregsurányi átkelőnél. Az étlen-szomjan várakozó embereket senki nem tájékoztatja semmiről.

Frissítés 2:

17:30-kor végre beindult a határellenőrzés. De még így is "rettentő a sor" - tudat meg lapunk. A helyszínen azonban továbbra sincs semmiféle tájékoztatás.

Frissítés 3:

Miközben a police.hu-n az olvasható, hogy zavartalan a határforgalom Beregsuránynál és Barabásnál, este negyed kilenckor fél óra alatt egy autónyi haladás sebessége a magyar oldal felé.

Frissítés 4:

Elképesztő - este féltízkor már 2 órája állnak az autósok az ukrán oldalon - pedig már átlátnak a gúnyhatáron. Eközben a rendőrségi tájékoztatás továbbra sem működik.