2017. 05. 11. 13:12

Gundel Takács szerint vállalhatatlan, ami a Tényekben folyik

Gundel Takács Gábor a Hír TV Alinda című műsorában fejtette ki a magyar médiaviszonyokról szerzett tapasztalatait és véleményét. Szerinte a magyar televíziózásban mindent behálóz a politika, ami pedig az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 Tények című műsorában folyik, az politikai és szakmai szempontból is kifogásolható.

"Lassan sehová sem tud elmenni dolgozni egy sportriporter vagy egy műsorvezető, mert csaknem minden médiumot behálóz a politika, ezzel pedig nagy dilemma elé állítják a munkatársakat"

- mesélt keserű tapasztalatairól Gundel Takács Gábor a beszélgetős műsorában.

Hozzátette: ő mindig igyekezett magát távol tartani a politikától, azt gondolta, amíg ő nem szól bele ilyen dolgokba, az ő műsorait is békén hagyják. Köztévés élményei rávilágítottak, mekkorát tévedett.

Fakulnak az emlékek?

Meglepő módon azonban a beszélgetésben nem arra az esetre utalt, ami miatt végül, korábbi saját bevallása szerint felmondott - tudniillik, hogy a köztévé munkatársai letiltották egy játékos előzetesen már jóváhagyott részvételét a Maradj talpon! vetélkedőben, mert jobbikos képviselő.

Kitiltották a Maradj Talpon-ból, mert jobbikos

Varga Dániel hétfő esti Facebook-bejegyzésében tette közzé megdöbbentő történetét. A fiatalember nemrégiben jelentkezett a Maradj Talpon-ba, elmondása szerint a castingon "mindenki nagyon kedves volt", a végén pedig közölték vele, hogy várják a műsorba. Erről később e-mailt is kapott, amely szerint a felvétel január 11-én lesz.

A HírTV-nek csupán a műsor kreatív producerének személyi okokból történő elbocsájtását, illetve Habony Árpád háttéremberének szereplési lehetőségét említette.

Gundel Takácsot az aktuálpolitikában az egyre mélyebbre süllyedő közbeszéd, illetve a félelemkeltés zavarja a legjobban, és bár elvi kérdésnek tartja, hogy el kell menni szavazni, de tévésként szerinte senki sem politizálhat, pláne nem úgy, ahogy azt mondjuk a DK-ban parádézó Vágó István teszi.

Szakmaiatlan a Hörcsögtévé riportműsora

A műsorvezető elismerte, hogy egy lehetséges vetélkedős szerződés kapcsán tárgyalt az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2-vel, ám leszögezte: vállalhatatlannak tartja, ami a Tényeknél folyik.

Szerinte sem politikai, sem szakmai szempontokból nem jöhetne le például a "Soros György megölte volna az anyját" című anyag, vagy a többi ferdítés.

Ugyanakkor hozzátette, hogy a csatornánál dolgozó műsorvezetők nem feltétlenül osztják a híradó véleményét, szerinte nem kell általánosítani.

Gundel Takács a Maradj talpon!-ból kizárt jobbikos miatt mondott fel

Januárban okozott botrányt, amikor kiderült, hogy a kormányzat házi csatornájaként működő köztévén futó Maradj talpon! című kvízműsor válogatóján egy fiatalember, Varga Dániel átment, közölték vele, hogy számítanak rá, majd két nappal a felvétel előtt telefonon visszamondták szereplését "a munkája miatt". Varga a csepregi önkormányzatban képviselő a Jobbik színeiben, illetve a párt országgyűlési frakciójánál tanácsadó.