Habony Árpád izraeli haverjai gigahitelt kaptak a részben állami tulajdonú magyar banktól

Miután botrányos körülmények között, áron alul, egy játékboltos nő takarásában megszerezték a Four Seasons mögötti irodaházat, 2,2 milliárdos hitelt kaptak a Gránittól a „nem közszereplő” Habony izraeli cimborái – írja a valasz.hu.

A Four Seasons mögötti, 8200 négyzetméteres épület privatizációján az állami liciten két strómangyanús személy vett részt: Rózsa Judit, aki egy budapesti játékbolt vezetője, valamint György Rudolfné, egy esztergomi iskola gazdasági ügyintézője. Előbbi vitte el az irodaházat 3,87 milliárdért, pedig a valós értéke kb. ennek a duplája lehet.

A Válasz.hu kiderítette, a játékboltos mögött az EastCastle Investments Kft. áll, az ő hátterükben pedig a Princess pékségláncot üzemeltető Gagel család van, akik Habony Árpád grúz-izraeli barátai.

A hitelbiztosítéki nyilvántartásból az is kiderül, hogy az EastCastle Kft.-nek 2,2 milliárd forintos hitelt adott a 45%-ban állami tulajdonú Gránit Bank. Valószínűleg ebből teszik rendbe a megszerzett ingatlant.

Úgyhogy az állam kiszervezett egy értékes belpesti irodaházat egy strómannak, aki mögött Habony grúz-izraeli haverjai állnak, aztán még a részben állami tulajdonú banktól hatalmas hitelt is kapnak.