Újabb elsikált vezetői büntetés a NÚSZ Zrt-nél

A cég egyik vezetője is büntetést kapott, csak ő ugye nem átlagember.

A NÚSZ Zrt. projektigazgatója, Daragó Zsolt még tavaly nyáron kereste meg levélben saját cége ügyfélszolgálatát azzal, hogy utalják neki vissza a büntetésként befizetett összeg egy részét. Daragó a levélben elismeri, hogy az ő tulajdonában áll az az autó, amelyet kétszer is megbírságoltak, mert nem vette meg időben a Pest megyei útdíjhasználati jogosultságot, de állítása szerint az egyik büntetésről nem értesült időben, ezért a 14 875 forintos pótdíj helyett már 59 500 forintot követelt tőle a cég. A projektigazgató – aki egyébként milliós fizetést kap a NÚSZ Zrt.-nél – befizette a büntetést, de méltányossági alapon azt kérte, hogy a maximális pótdíj helyett csak a normál mértékű pótdíjra büntessék és a kettő közti különbséget, azaz 44 625 forintot utaljanak vissza neki.

A cég válaszlevelében azt írta Daragónak, hogy az eset körüléményeire tekintettel visszautalják számlájára a kért összeget. Megkerestük az ügyben a NÚSZ Zrt.-ét, mert tudni szerettük volna milyen alapon utalták vissza projektigazgatójuknak a 44 625 forintot, de a cég egyszerűen letagadta, hogy történt ilyen:

"A NÚSZ nyilvántartásai alapján Daragó Zsolt projektigazgatónak társaságunk pótdíjazással kapcsolatosan nem utalt vissza semmilyen összeget. Szeretnénk jelezni azt is, hogy konkrét pótdíjas esetről adatvédelmi megfontolásokból és a személyiségi jogok védelme érdekében csak az érintett hozzájárulása esetén adhatunk ki további információkat."

Információink szerint egyébként Daragó Zsolt nemrég annak ellenére távozott közös megegyezéssel a cégtől, hogy határozott idejű szerződése 2017 nyaráig szólt.

Kisberk Szabolcs