Metrófelújítás fideszes módra, avagy a Kész átverés show folytatódik

A legszomorúbb szerinte mégis az, hogy egyetlen fideszes politikusban sem volt annyi tisztesség, hogy a kamerák elé álljon, bejelentse a csúszást és elnézést kérjen a budapestiektől az ismételt átverésért.

Érdemes egy évre visszamenőleg számba venni a Fidesz ígéreteit.

-A tavalyi év első felében még 2016. novemberére hitegettek bennünket a felújítás megkezdésével.

-Az év második felében 2017 február-márciusáról beszéltek,

-év végétől pedig már 2017 júniusáról.

-Immáron kiderült, hogy ez utóbbi sem teljesül.

A Jobbik úgy látja, hogy ősznél vagy az év végénél előbb nem várható a munkálatok megkezdése, és sajnos az sem kizárt, hogy az idén hozzá sem fognak vonal felújításához.

Mint ismeretes, a tegnap reggeli csúcsforgalomban is elfüstölt a 3-as metró, megkeserítve nemcsak a munkába igyekvők, hanem az érettségizők napját is.

"Felháborító, hogy miközben a Garancsi és Mészáros-bizniszek dübörögnek, varázsütésre kiemelt beruházásként valósulnak meg, újabb stadionok épülnek, addig a hármas metró felújításának pénzügyi fedezetét évek óta képtelen a kormány előteremteni, sőt, számos esetben maga a kormány tett keresztbe a felújításnak"

- hangsúlyozta Tokody Marcell Gergely.

A Jobbik követeli, hogy jelöljék meg a felújítási munkálatok kezdetének időpontját, újabb csúszás esetére a lemondás terhe mellett. Az ellenzéki politikus szerint elég volt abból, hogy Budapest polgárait a kormány nem tiszteli, nem becsüli, mi több, egész egyszerűen hülyének nézi.