Ellopták a busztragédia áldozatának emlékszobrát

A rendőrség tájékoztatása szerint 2017.május 9-én 18 óra és május 10-én 13 óra közötti időben vitték el az alábbi képpel megegyező szobrot az egyik sírról, ami a buszbaleset áldozatának emlékére készült. A márványszobor értéke kétmillió-ötszázezer forint.

A szobor egy női alakot ábrázol, ahogy az egyik kezében virágot tart, míg másikat a feje fölé emeli. A 135 centiméter magas alkotás különös ismertetőjeleként a talapzatának bal felén a "SIDLO" felirat olvasható.

A Kőszegi Rendőrkapitányság várja a tanúk jelentkezését, hogy mi hamarabb megtalálják az elkövetőt.

A verónai buszbalesethez hasonlatosan 1999 januárjában Deutschlandsberg közelében is diákok szenvedtek balesetet. A sofőr egy lejtősebb szakaszhoz érve kivette sebességből a járművet, a busz így motorfék nélkül, minimális levegőtermelés mellett kezdett gyorsulásba, amit az idős, rossz állapotú jármű fékrendszere nem tudott megállítani, a busz letérve az útról többször átfordulva egy családi ház kertjében állt meg. A magyar közlekedés egyik legsúlyosabb katasztrófájában az áldozatok száma tizennyolc volt, további huszonhét személy szorult kórházi ápolásra.