Újabb értékvesztés: elfordulnak a Fidesztől a diplomás szavazók is

Ez a Fidesz már nekik szól.

Az Integrity Lab mérései szerint a Fidesz folyamatosan veszített fővárosi és diplomás szavazókat: előbbiek aránya a táboron belül 19-ről 10 százalékra, utóbbiak aránya 17-ről 10 százalékra csökkent - a negyedévenkénti pillanatképek alapján.

Ezek szerint míg 2016 nyarán tízből két fideszes volt budapesti és három élt községben, április végén ez tízből egy fővárosi és négy községi szavazót jelent.

Forrás: Integrity Lab

A változás két eseményhez kötik: az egyik a kvótanépszavazás - és az ahhoz tartozó menekültellenes kampány –, valamint az áprilisi CEU melletti tiltakozási hullám.

Mint ismert, több a fideszes holdudvarhoz köthető értelmiségi állt fel a kormány politikájával szemben, ugyanakkor az is érzékelhető, hogy azok az egyszerű, tőmondatos üzenetek már rég nem nekik szólnak.

Egy újabb konzervatív professzor igyekszik elmagyarázni Orbánnak, miért vállalhatatlan, amit csinál

Azt nem tudjuk, hogy Orbán Viktor megértette-e már, hogy az, amit a kormánya kommunikál, miért nem vállalható a kicsit is jóérzésű emberek számára, mindenesetre Király Miklós, egyetemi tanár, az ELTE Nemzetközi Magánjogi és Európai Gazdasági Jogi Tanszék tanszékvezetője ismét kísérletet tett arra, hogy elmagyarázza ezen távolságtartás mibenlétét.

De hát végül is Habony Árpád felel a kommunikációért - az ő szintje ezek szerint mindössze eddig ér.