A nyugati sajtó is kezd rámutatni Orbán Viktor kétkulacsos politikájára

Már külföldön is érzékelik, hogy csak taktikázás a Brüsszellel való "szabadságharcos" szembenállás.

A cikk szerint ugyan Orbán Viktor miniszterelnök április végén ígéretet tett a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppártnak, hogy leállítják a "Brüsszel elleni állandó támadásokat", ennek azonban egyelőre nem sok jele mutatkozik.
    
Az újság szerint az "egyre populistábbá váló, illiberális reformjaival vitákat kiváltó" kormányfő májusban még fokozta is az EU-ellenes kampányt, annak dacára, hogy Magyarország nagyban függ a közösségi finanszírozástól.

Elemzők szerint Orbán Viktor azt reméli, hogy a "kotnyeleskedő brüsszeli elitek" elleni mobilizálással sikerül megállítani a kormány elfogadottságának visszaesését, és ezzel a retorikával akarja kifogni a szelet az egyetlen rális kihívó, a Jobbik vitorlájából is a jövő évi parlamenti választások előtt - olvasható a cikkben.

A korrupcióról fog szólni a 2018-as választás, de ez önmagában nem elég a kormányváltáshoz

A fő kérdés a korrupció, ezzel viszont nem lehet választást nyerniAz elemző szerint a 2018-as választás fő témája a korrupció lesz, ami érthető módon nem tetszik a Fidesznek.Jarábik úgy látja, Orbán Viktor a civil szervezeteket és Soros Györgyöt okolja azért, hogy ez a kérdés a közbeszéd homlokterébe került, és joggal tart attól, hogy ezzel akarják megbuktatni a kormányt.