Különvélemény: el a kezekkel a nótázó Orbán Viktortól!

"Selye múton jára a babám" (ismeretlen szerző)

Pekingben járt Orbán Viktor, megkoszorúzta a Tienanmen téren a kommunista rendszer ikonikus emlékművét, a paksi bővítés akadozása miatt magyarázkodott Putyinnak, letárgyalta a 2400 év alatt megtérülő, kínai hitelből Kínának épülő, új selyemútnak nevezett Bp-Belgrád vasútvonal ügyét, Budapestre hívta Erdogant Gül Baba türbéjének átadására.

Megannyi fontos feladat, melyhez "elkél a magyar virtus", mint azt a miniszterelnök kiposztolta Brüsszeli látogatása előtt (az eredmény ismert). Most ilyet nem mondott, a szavak mezeje helyett a tettekére lépett, és miközben az Eurovízión Pápai Joci (barátoknak csak József) mindössze a nyolcadik helyet tudta megcsípni, addig a kínai bankárok előtt dalra fakadó Orbán a fontos tárgyalások közben egyértelműen megnyerte a rögtönzött Ázsiavíziót, messze jobb produkciót nyújtva, mint a zongorázással kísérletező Putyin.

Erre épp ezért pécézi őt ki az Alfahír? Ki mozgatja a szálakat?

El a kezekkel a nótázó Orbán Viktortól!

A miniszterelnök a fehérvári huszárokról szóló dal éneklése óta egyértelműen jelentős fejlődésen ment át, úgy tűnik, ahogy válik egyre rosszabb politikussá, úgy lesz belőle egyre jobb nótaénekes. Ki tudja, talán 2018 májusában - más dolga nem lévén - már az Eurovíziós Dalfesztiválon is képviselheti hazánkat.