A buszcég tulajdonosa jelentéktelennek tartja a hibát, és csak a balhékeltést látja

Megkerestük a tulajdonost, aki a buszt vezette. Nem veszi komolyan a "balhét".

Mint korábban beszámoltunk róla, egy szülő hétfői Facebook-posztja szerint gyermekét és osztálytársait egy olyan busszal indították volna útra egy háromnapos visegrádi táborba, aminek tükörsimára voltak kopva az abroncsai. A szülők felháborodtak, és rendőröket hívtak, akik végül a parkolóban tartották a buszt, még üresen sem engedték tovább indulni.

Sikerült megtalálnunk Korotaev Antont, az érintett Poctyp Kft. tulajdonosát, aki egyben a buszt is vezette. Az Alfahír kérdéseire a képeknek némileg ellentmondva úgy nyilatkozott, csupán egyetlen abroncs volt megkopva, és annak is csak a széle, a botrány pedig mindössze egyetlen szülő elégedetlenségének volt köszönhető.

Megkérdeztük azt is, hogy igaz-e, miszerint a rendőrök nem engedték tovább a járatot - erre Korotaev Anton azt mondta,

„hát, nem is próbálkoztunk”.

Ennek ellenére a tulajdonos-sofőr állítja, hogy „nem volt veszélyes állapotban a busz, az száz százalék”, és csupán

„egy jelentéktelen eseményből most próbál ez a kedves szülő országszerte balhét csinálni”,

miközben szerinte a többi gumit is le kellett volna fotóznia a szülő(k)nek, nem csak azt, ami rossz.

Kíváncsiak voltunk arra is, mi lesz ezután, tovább dolgozik-e a busszal a sofőr. Megtudtuk, hogy kirendeltek egy mobilgumist,

„ki lett cserélve az az egy rossz gumi, és a busz nyugodtan megy tovább, ennyi.”

Az egyik szülő Facebook-posztjából tudhatjuk, hogy a Fóti Ökumenikus Általános Iskola és Gimnázium 4. osztályos tanulói indultak volna erdei iskolába. A férfi közzétett egy bejelentést is, amit a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályához intézett, kivizsgálást kérve.

A Poctyp Kft.-t 2004-ben alapította a magyar-orosz származású Korotaev Anton, a vállalkozással szemben pedig többször indult már végrehajtás, melyek közül a cégadatbázis szerint egy eljárás jelenleg is zajlik. A cég mindössze egyetlen főből áll, a tulajdonos-sofőrből. Ő eleinte magyarországi lakcímmel rendelkezett, de már Komárom felvidéki részére van bejelentve, és hazánkban csupán egy kézbesítési megbízottja látja el szerepét, csömöri székhellyel.

Frissítés: vizsgálat indult

A fentebb említett bejelentés nyomán a bejelentő tájékoztatása szerint vizsgálat indult, az erről szóló üzenetet alább olvashatják:

A kopott gumi miatti felháborodás azért lehet ennyire hangsúlyos, mert 2017. január 20-án az olaszországi Veronában 17 halálos áldozatot követelő iskolabusz-baleset történt. Ugyan ott nem állapították meg a buszcég felelősségét, de ettől függetlenül azóta mind szülői, mind kormányzati szinten kiemelten kezelik a diákokat szállító cégek biztonsági felkészültségét.