Kikapott a magyar válogatott, így lemaradt a világbajnokságról

De miért hazudnak a magyar játékosoknak?

A három eltiltott játékosát, valamint edzőjét, Szélesi Zoltánt nélkülöző együttes ugyan harcosan futballozott, de nem tudta bevenni a franciák kapuját. A csoportkörben a magyarok 3-2-re nyertek, most azonban a franciák ünnepelhették a vb-indulást. A találkozó egyetlen gólját Amine Gouiri szerezte a 26. percben.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, HORVÁTORSZÁG
PLAYOFFMÉRKŐZÉS (az 5. helyért)
MAGYARORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 0–1 (0–1)
Zágráb. Vezette: Papapetru (görög)
Magyarország: Ásávnyi – Opavszky, Mocsi (Tímári, 69.), Bolla (Kiss T., 52.), Arday – Bencze, Kovács K. – Szerető, Schön, Csoboth (Szendrei, a szünetben) – Torvund. Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
Franciaország: Fofana – Collet (Lacroix , 82.), Da, Bianda, Pelmard – Gomes – Adli (Kéréoudan, 47.), Tchouaemi, Caqueret, Flips (Isidor, 67.) – Gouiri. Szövetségi edző: Lionel Rouxel
Gólszerző: Gouiri (26.)

Gyors helyzetértékelés a fotelből:

Miközben tényleg klassz, hogy az U17-es magyar válogatottnak volt esélye arra, hogy kijusson a korosztályos világbajnokságra, a meccs végére mégis olyan rossz szájízzel álltam fel a fotelből, mint amikor Eb-győztesként ünnepeltünk Kovács Kokó Istvánnal a felnőttcsapatot a Hősök terén.

S ehhez elég volt egy mondat, pontosabban az első mondat az állami hírtévé sportcsatornájának műsorvezetőjétől: „szó sincs arról, hogy lefociztak volna minket”, miközben aki látta a meccset, tudja, hogy a franciák csak azért nem nyertek 4-0-ra, mert szakszóval kifejezve - ihletett formában védett a kapusunk, Ásványi Balázs.

Forrás: UEFA

Mindezt megfejelte maga Szélesi Zoltán szövetségi edző, aki a meccs utáni pillanatokban képes volt azt mondani egy vesztes meccs után, hogy szemében a srácok jöttek le győztesként a pályáról. S nagyon merem remélni, hogy ezt elmondja a fiataloknak is, nem kis önértékelési zavart okozva nekik.

S fokozva ezt az egész hazugságspirált, a meccs végén az összefoglalóban a második félidő 2 magyar helyzetét mutatták csak meg, a számtalan franciát már nem...

Mi a fenének kell ámítani, miért kell azt mondani valamire, hogy jó, ami valójában nem az? Miért kell hülyére venni a szurkolókat, a játékosokat?

Na, ezért rühellem ezt a Csányi-féle felhajtást.

Eltűntek a szurkolók, de az MLSZ szerint 2016 sikeresebb év volt, mint az előző

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a szervezet keddi, éves közgyűlésén azt mondta, a 2016-os esztendő sikeresebb volt, mint az előző, amit többek között azzal indokolt, hogy a futball- és a futsalválogatott szerepelt az Európa-bajnokságon, valamint az utánpótláscsapatok is jobban teljesítettek.