2017. 05. 16. 11:18

NB I-es kispadot ígértek Urbán Flóriánnak, ha visszalép a jobbikos jelöltségtől

A keddi Magyar Nemzetben jelent meg interjú a negyvenszeres magyar válogatott labdarúgóval, az újpesti szurkolók ikonikus egykori játékosával, Urbán Flóriánnal, aki 2014-ben a Jobbik színeiben indult országgyűlési képviselő-jelöltként az újpesti időközi választáson. Lehetségesnek tartja, hogy korábbi politikai kiállása miatt szorították edzőként háttérbe. A Magyar Nemzetnek arról beszélt: a választást megelőzően egy magas rangú kormánypárti politikus találkozót kért tőle, hogy lebeszélje a jelöltségről.

„2014-ben a Jobbik színeiben indultam országgyűlésiképviselő-jelöltként egy időközi választáson Újpesten. Amikor ez napvilágot látott, egy magas rangú kormánypárti politikus találkozót kért tőlem egy külvárosi gyorsétteremben. Azt mondta: Flóri, mi ez a jobbikos szerepvállalás? Te közénk tartozol: igaz, hogy elhanyagoltunk az utóbbi időben, de ha visszalépsz a jelöltségtől, most azonnal felhívom a miniszterelnököt, és kapsz egy kispadot az NB I-ben”

- idézte fel a lapnak Urbán, aki megkérdezte, hogy mi van, ha nemet mond, majd lényegében megzsarolták.

„Az volt a válasz, hogy az a jövőm szempontjából nagyon nem lenne jó. Nemet mondtam.”

A kérdésre, hogy megbánta-e döntését, nemmel felelt a Magyar Nemzetnek.

„Szemben az árral, de egyenes háttal. Én nem leszek olyan edző, aki politikai kapcsolatainak köszönhetően kap újra és újra munkát. Majd ha én is megbukom egy kétmilliárdos költségvetésű csapatnál, akkor befogom a számat. De amíg ez nem történik meg, addig nyugodtan pofázhatok.”