Hurrá: Kósa téli olimpiát hozhat nekünk 2026-ra (Frissítve: Kósa cáfol)

Vagy nem hurrá, mindenki döntse el magában.

Először is szeretnénk jelezni, hogy januárban már írtunk erről, igaz, akkor még azt hittük, viccelünk.

Végül is a 2026-os téli olimpiát is meg lehetne pályázni

Ha esetleg mégsem Budapest nyerné el a 2024-es olimpia rendezési jogát, akkor sem kell attól tartaniuk Garancsiéknak, hogy nem lesz mit megépíteniük túlárazva, százmilliárdokért. Van ugyanis egy menekülőút, meg lehet pályázni a 2026-os téli olimpiát. Persze a legjobb az lenne, ha mind a kettőt megrendeznénk. Mekkora menőség lenne két évente egy budapesti olimpia?

Most, hogy bevezetésként rögtön Soros-féle senkiháziak lettünk, térjünk a lényegre:

A Bors „biztos információkra” hivatkozva azt írja, Magyarország komolyan fontolgatja, hogy megpályázza a 2026-os téli olimpia rendezését.

Ugyanakkor ezt nem egyedül tennénk meg, hanem Ausztriával közösen, mivel nálunk sem hó, sem megfelelő domborzat nincs. Így Magyarországé lehetne a sportcsarnokokban is levezényelhető jeges számok többsége, például a gyorskorcsolya, rövid pályás gyorskorcsolya, műkorcsolya és részben a jégkorongtorna - írja a lap.

A Magyar Olimpiai Bizottság „legbelső köreire” hivatkozva azt is közölték, hogy Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető volt az ötletgazda, aki egyébként a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke is.

A hírt némileg komolyabbá teheti, hogy a lapnak az Osztrák Olimpiai Bizottságtól Wolfgang Eichler sajtófőnök megerősítette, Ausztria valóban pályázni fog 2026-ra – ugyanakkor azt még nem erősítette meg, hogy a magyarokkal együtt.

Frissítés: Kósa cáfol

Az üggyel kapcsolatban az atv.hu kapott választ Kósa Lajostól. A lap munkatársa SMS-ben érdeklődött, hogy "valóban megpályázzuk az osztrákokkal közösen a téli olimpia megrendezését?", azonban a válasz annyi volt, hogy

Nem.