Engedélyezték a 10 éves leányanya abortuszát Indiában

Az férfit letartóztatták, de ez a problémát nem oldja meg.

A legtöbb abortusz ellenző vallási okból véli úgy, hogy a fogantatás pillanatában lelke lesz az embernek, és ebből kiindulva nem lehet kioltani egy gyermek életét. Hiszen gondoljunk csak bele mekkora különbség van aközött, hogy valaki megöl egy újszülöttet, vagy elvetet egy gyermeket. Morálisan semmi. Gyilkosság mind a kettő. A törvény azonban csak az utóbbit bünteti.

De! Mi értelme megszülni egy gyermeket, ha az minden bizonnyal borzalmas körülmények közt nő majd fel, vagy akit akár fogantatása miatt még a saját anyja sem tud majd igazán szeretni. 

Erről döntöttek most Indiában. Az anya, leányanya életét, érzelmeit és a neki okozott lelki traumát előbbre tartották, mint a megfogant életet. Az indiai törvények a 20 hétig engedélyezik a magzatelhajtás, kivéveve abban az esetben, ha az anya életét a terhesség veszélyezteti. Szerintem az alábbi eset, ha nem is fizikailag, de mentálisan mindenképp veszélyeztetné az anya életét.

Gyermekmolesztálás Indiában

- Indiában minden 155 percben megerőszakolnak egy 16 év alatti gyermeket, 13 óránként pedig egy 10 év alattit
- Több, mint 10 ezer gyermekek ellen elkövetett szexuális erőszakot jelentettek be 2015-ben
- 240 millió nő él Indiában, akik 18. életévük betöltése előtt mentek férjhez
- Az erőszakolók fele ismeri áldozatát vagy olyan személy, akiben a gyermekek megbíznak

A BBC értesülései szerint, az észak-indiai Haryana tartományban engedélyezték most, hogy az ötödik hónapban hajtsanak végre abortuszt azon a 10 éves kislányon, akit mostohaapja erőszakkal ejtett teherbe. A lap elmondása szerint a lány anyja sokat dolgozott, és mikor nem volt otthon a gyermeket mostohaapja rendszeresen molesztálta, többször megerőszakolta, és megfenyegette, hogy ezekről ne szóljon senkinek. A lány édesanyja csak akkor szerzett tudomást az eseményekről, mikor a terhesség jelei már tagadhatatlanok voltak. A nő ekkor fordult a hatóságokhoz, hogy engedélyezzék a beavatkozást, a férjét pedig azonnal letartóztatták.

Indiában egyébként az egész világon a legmagasabb a gyermekek ellen elkövetett szexuális bántalmazások száma. Ebben az évben vette napirendre a problémát az ország vezetősége, és egy kampányt indítottak, hogy felszámolják a gyermekmolesztálást 2021-ig. A kampány keretében felszólították a társadalmat is, hogy véget kell vetni a néma cinkosságnak, és meg kell törni a téma körüli csendet.