2017. 05. 17. 18:45

Nagy pofon a vizes vébének: nem lesz szállásuk a versenyzőknek?

A Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) megsemmisítette a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. által a részvevő csapatok elszállásolására kiírt egyik szállodatendert és még 200 ezer forintra meg is bírságolta az ajánlatkérőt – írja a Napi.hu.

A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent határozat kiemeli, hogy a jogorvoslatot a Közbeszerzési Hatóság elnöke kezdeményezte. Az indoklás szerint az ajánlatkérő hibákat követett el:

 - a kiírási dokumentációban fenntartotta annak lehetőségét, hogy az első ajánlatok beérkezését követően úgy döntsön, nem tart tárgyalást, hanem a benyújtott ajánlatok bírálatával és értékelésével befejezi az eljárást.

 - a saját honlapján nem lehet elérni az adott közbeszerzés dokumentumait.

A Közbeszerzési Döntőbizottság megalapozottnak találta mind a két jogsértést. Megsemmisítették az ajánlatkérő eljárást megindító felhívását, illetve az azt követően hozott valamennyi döntését, és 200 ezer forint bírságot is kiszabott.

Az ajánlatkérő április 3-án kezdeményezett hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást a négycsillagos szállodák között. A részletekből kiderül, hogy a sportolók, a FINA vezetői, a szponzorok és a sajtó munkatársai is a nyertes szállodákban lévő 100 szobában lettek volna teljes ellátással elszállásolva.