"Szopd le az Orbánt" - Újpest-szurkolók szidták a miniszterelnököt, büntetett az MLSZ

400 ezer forintos büntetéssel sújtotta az MLSZ az Újpestet.

A labdarúgó szövetség fegyelmi bizottsága azért rótt ki büntetést a lila-fehérekre, mert "t szurkolói az ellenfelet, más szervezetet és egy politikust szidtak".

Az MLSZ egyébként rendszeresen büntet, ha a szurkolók kórusban szidnak valakit (az ellenfél sportvezetőjének szidalmazása rendszeres indoklás a büntetéseknél, így például Kubatov Gábor is megkapta már a magáét), ám több sajtóorgánum is azt írja, olyanra nem igazán volt még példa, hogy kifejezetten politikus szidása miatt kellett volna fizetnie egy klubnak. Hogy így van-e, nem tudom, "politikai tartalmű rigmusok bekiabálása" miatt volt már szankció korábban is.

Az Újpest-tábor egyébként a klasszikus "Szopd le az Orbánt, vidista, szopd le az Orbánt" rigmust vette elő (muzikális típusoknak: a Guantanamera dallamára kell énekelni), ami évek óta elő-előfordul a magyar stadionokban. Keletkezésekor még csak a Videotont tartotta mindenki fideszes pártcsapatnak, a helyzet mára azért már megváltozott, jóllehet, a fehérváriak továbbra is prioritást élveznek a miniszterelnöknél és - láss csodát - a bőkezű szponzoroknál is. (Sőt: a dal eredetileg fradistával és Torgyánnal hangzott el még az ezredforduló tájékán.)

(fotó: ViolaFidelity)